GUDELJ POSLAO SNAŽNU PORUKU NACIJI: "Strah ne postoji, možemo da pobedimo Englesku!"

Autor:

Sport

12.06.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija pred velikim izazovima.

GUDELJ POSLAO SNAŽNU PORUKU NACIJI: "Strah ne postoji, možemo da pobedimo Englesku!"

Foto: Republika

Reprezentacija Srbije našla se posle 24 godine na Evropskom prvenstvu. "Orlovi" su juče stigli u Augzburg, gde će im biti baza tokom boravka na evropskoj smotri. Naši fudbaleri imali su fantastičan doček ispred hotela, vladala je velika euforija među navijačima, pa će sigurno slekcija Srbije imati ogromnu podršku na mečevima.

Reprentativac Srbije Nemanja Gudelj održao je konferenciju za medije. On je na početku bio upitan o zdravstvenom biltenu selekcije Engleske.

- Iskreno nisam upoznat o povredama u timu Engleske, ali i ako je neko povređen, imaju sjajne igrače koji su podjednako dobri da zamene povređenog. Ali mi se, ponavljam, fokusiramo na sebe - ističe Gudelj i dodaje:

- Velika utakmica za obe ekipe, svaka je na EVRO bitna, ali ova je prva. Engleska je sjajno spremna ekipa, ali mi želimo da pokažemo kako predstavljamo svoju zemlju i da pokažemo šta želimo na toj utakmici.

Gudelj smatra da mogu da pobede Engleze.

- Naravno da mislim da možemo da pobedimo Englesku, imamo sjajan tim, mislim da možemo da pobedimo svakoga, ali verujem da će biti neizvesna utakmica, u fudbalu je sve moguće. Strah ne postoji, samo zdrava tenzija. Engleska ima fenomenalne mlade igrače. Engleska dugo ništa nije osvojila, žele da osvoje EVRO, ali mi se nikoga ne plašimo, želimo da pobedimo - jasan je Gudelj.

Reprezentativac Srbije je rekao da Engleska ima sjajne igrače, ali naš nacionalni tim ima Mitrovića i Vlahovića.

- To su igrači koji mogu da postignu gol - Vlahović i Mitrović. Engleska ima sjajne igrače u svim linijama tima, ali mi razmišljamo samo o sebi - govorio je on.

Gudelj se dotakao i Harija Kejna i Džuda Belingema.

- Sjajni su igrači i veoma bitni za reprezentaciju i svoje klubove, ali mi se na svakom treningu spremamo timski - ističe Gudelj.

Pričao je i svojoj povredi.

- Osećam se sjajno, brzo sam se oporavio, tu je bila i reprezentacija, klupski tim, moj privatni tim, fizički sam sjajno, koleno takođe. Što se tiče moje uloge, ako budem igrao i gde ću da igram, to ćemo znati pre meča - poručio je Gudelj.

Utakmica protiv Islanda je pokazala da Engleska ima slabih tačaka.

- Meč protiv Islanda pokazuje da Engleska nije tim koji ne može da se dobije. Svako ko je taktički disciplinovan može da dobije bilo koga. Spremni smo za nedelju i treniramo dobro, taktički smo spremni i svaki dan imamo analize protivnika i verujte, mi smo spremni - rekao je Gudelj.

Sve tri utakmice su bitne.

- Može li meč s Engleskom da odredi prvenstvo? Ne sećam se da sam rekao da će da odredi, bitna je utakmica, ali sve tri utakmice su bitne, možda i bitnije su druge dve. Spremni smo za sve, to što je prva je za sada najbitnije jer je sledeća. Šta možemo da obećamo navijačima - da ćemo ostaviti srce na terenu. Ovde smo zasluženi i sada da pokažem nešto "ekstra" državi i svima koji nas bodre - objasnio je igrač Sevilje.

Naučena je lekcija iz Katara.

- Dosta toga smo naučili iz toga, iskusniji smo sada i vrlo je slična grupa, svako loše iskustvo je važno za budućnost i nadam se da ćemo biti bolji - smatra on.

Ne seća se baš najbolje poslednjeg učešća našeg nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu.

- Bio osam mnogo mali, ne sećam se baš dobro, znam da nismo odigrali baš nešto dobro. Hoćemo da pokažemo da imamo dobar tim, dobar stručni štab i da smo spremni za svaku utakmicu koja dolazi da pokažemo državi i ostalima da samo odigramo i pokažemo da hoćemo nešto - govorio je Gudelj.

Najbolje mu leži pozicija zadnjeg veznog.

- Ja se osećam uvek kao zadnji vezni, to mi je pozicija koja mi najviše odgovara sa mojim kvalitetima, ali u klubu recimo igram štopera, mogu da ispunim i tu poziciju dosta dobro. Otac me je učio mnogo taktički o mestu štopera jer sam igrao i u Bredi sa 18-19 godina. Gde god da me vidi mister, ja sam spreman da odigram, makar to bilo na desnom, levom beku, pa i golmana ako treba - zaključio je Nemanja Gudelj.

Foto: Republika

 

Srbija će u grupi odmeriti snage sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvi meč ''orlovi' ' igraju protiv Enlgeza 16. juna od 21.00 čas u Gelzenkirhenu na Ventlis areni. Ostala dva susreta igraće u Minhenu na Alijanc Areni, 20. juna od 15.00 časova sa Slovencija, dok će pet dana kasnije od 21.00 čas odmeriti snage sa Danskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading