SRBIJA JE VEĆ EVROPSKI ŠAMPION! Piksijevi "orlovi" u OVOME nemaju KONKURENCIJU!

Autor:

Sport

10.06.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiv podatak pred start Evropskog prvenstva.

SRBIJA JE VEĆ EVROPSKI ŠAMPION! Piksijevi "orlovi" u OVOME nemaju KONKURENCIJU!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije dominiraće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, kao ekipa sa najvišim prosečnim visinama igrača.

Sa neverovatnih 186 centimetara visine u proseku, Piksijevi "orlovi" su nadvisili sve ostale reprezentacije na turniru! Ovaj podatak čini ih jedinstvenim timom u takmičenju, a golman Vanja Milinković-Savić se izdvaja kao najdominantniji igrač na celom turniru sa visinom od impresivnih 202 centimetra.

U grupnoj fazi takmičenja, Srbija će se takmičiti sa reprezentacijama čije su prosečne visine takođe zapažene. Danska i Slovenija zauzimaju drugo i treće mesto sa po 185 centimetara prosečne visine, dok reprezentacija Engleske sa 182 centimetra spada među najniže ekipe na turniru. Ovaj podatak može imati značajan uticaj na dinamiku igre i taktiku koju će timovi primenjivati u svojim mečevima.

Foto: www.profimedia.rs

Vanja Milinković-Savić je najviši igrač EP u Nemačkoj

Pored Vanje Milinković-Savića, u red viših igrača reprezentacije Srbije spadaju i Đorđe Petrović, Predrag Rajković, Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Srđan Babić, Nemanja Stojić, Sergej Milinković-Savić, Dušan Vlahović i Petar Ratkov, svi sa visinom preko 1.90 metara.

Ova visinska dominacija može imati značajan uticaj na skok igru i fizičku nadmoć na terenu, pružajući Srbiji brojne benefite tokom takmičenja.

"Orlovi" se, dakle, ističu kao najviša ekipa na turniru, a ostaje da se vidi kako će ova fizička prednost uticati na njihov nastup u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading