STEPI ZAGRMEO NA PIKSIJA I "ORLOVE": Čeka ih u Nemačkoj na EVRO, ali im poručuje DA NE DOLAZE ako DVE STVARI ne promene

Autor:

Sport

05.06.2024

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragoslav Stepanović kao iskusniji trener ukazao Stojkoviću na greške koje pravi i ZAMOLIO GA da jedno VIŠE NE RADI

STEPI ZAGRMEO NA PIKSIJA I "ORLOVE": Čeka ih u Nemačkoj na EVRO, ali im poručuje DA NE DOLAZE ako DVE STVARI ne promene

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Srbije poraženi su od Austrije sa 2:1 u pretposlednjoj proveri pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Opet su izabranici Dragana Stojkovića Piksija bili "šuplji" u odbrani i rano primili jeftine golove, a onda su morali da se čupaju na snagu svog napada. A čak ni tu nije sve išlo kao što smo od "orlova" navikli. Istina, Piksi eksperimentisao sa ekipom želeći da još jednom vidi na delu sve igrače, pa da polako u svojoj glavi sastavi startnih 11 koji će izaći na megdan Engleskoj u prvom meču na EVRO 2024, koji će Srbija odigrati 16. juna u Gelzenkirhenu.

Upravo iz Nemačke su Stojković i "orlovi" dobili veliku opomenu i savet od iskusnog trenera Dragoslava Stepanovića. On je za Republiku analizirao igru Srbije, uz nadu da će to u generalnoj probi protiv Švedske 8. juna, na oproštaju Zlatana Ibrahimovića, biti sve kako treba, a onda i na EP.

Republika

Foto: Starsport

Iskren: Dragoslav Stepanović

- Protiv Austrije video sam naš tim nikad spremniji fizički, ali sa istim boljkama kao i do sada. Jasno je meni da je Piksi eksperimentisao, da to nije to kako ćemo igrati u Nemačkoj, ali molim te, Dragane, ne eksperimentiši više. Pozadi su nam igrala četvorica koji se nikada ranije nisu srela i koja verovatno neće nikada igrati zajedno. Pa čemu onda ova proba na deset dana do EVRO. Ispred njih Gudelj, koji pravi ofsajd zamku kod prvog gola. Za ofsajd zamku moraš da budeš uigran, to se vežba godinama na treninzima. I ode mu čovek iza leđa, a ovi iza nespremni. Zato se nadam da će Piksi poslati protiv Švedske onih 11 koji će igrati i protiv Engleske. Pa da Sautgejt vidi naš tim koji pobeđuje, koji je opasan, da se on nas boji. A ne ovako, gleda nas i kaže da će nas lako pobediti - rekao je Stepi.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Odbrana Srbije ponovo zakazala

Kada je u pitanju igra u odbrani, osim po sredini, Stepanović vidi problem i po bokovima i to u oba pravca. On rešenje ima.

- Filip Kostić, levi bek. On je to ovde u Ajntrahtu odlično radio, igrao i odbranu i probijao napred. Ja koliko čujem nije povređen. Možda bi sa njim i napad dobijao lopte sa bokova. Ovako nam zatvore sredinu i Vlahović i Mitrović mogu da se slikaju. Uh, šta bih ja radio sa njima dvojicom. Mitar da bude "sidraš", a Dušan da "štrika". Gde ćeš bolju kombinaciju od toga. Vlahović je dokazao da je neuhvatljiv, pa on se nadavao golova protiv "katanaćo" odbrane u Italiji - jasan je Stepanović.

Republika

Foto: Starsport

Moraju da igraju zajedno: Vlahović i Mitrović

Kada su u pitanju očekivanja u Nemačkoj, iznenađujuće, naš sagovornik ih nema. Njega po pitanju EVRO 2024 muče drugi problemi.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Mora bolje u Nemačkoj: Piksi i igrači Srbije

- Nema karata! UEFA je izmislila neki sistem ti se kao prijaviš, pa te izvlače lutrijom. Znam mnogo nas koji tako nismo došli do karata, a u Nemačkoj smo, otišli bismo i do Gelzenkirhena i do Minhena dva puta. Što se rezultata tiče, ne očekujem ništa. Možda je tako i bolje. Uvek kada smo očekivali mnogo nismo uradili ništa, a kada smo odlazili kao otpisani činili smo čuda. Neka i sada bude čudo kojem se ne nadamo. Ako ne promene sve što sam rekao, bolje da ni ne dolaze - zaključio je Stepi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading