EVO KO PREUZIMA SLUČAJ SMRTI BRATA UBICE DANKE ILIĆ! Apelaciono tužilaštvo u Nišu donelo konačnu odluku

Autor:

Hronika

26.04.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasilo se Apelaciono tužilaštvo!

EVO KO PREUZIMA SLUČAJ SMRTI BRATA UBICE DANKE ILIĆ! Apelaciono tužilaštvo u Nišu donelo konačnu odluku

Foto: Facebook

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Zaječaru podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti Dalibora Dragijevića, koji je preminuo nasilnom smrću u policijskom pritvoru, oglasilo se Apelaciono tužilaštvo u Nišu.

Kako je saopšteno, slučaj smrti preuzima Više javno tužilaštvo u Nišu.

Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu ovlastilo je Više javno tužilaštvo u Nišu da u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja propisanom Opšte obaveznim uputstvom Republičkog javnog tužioca O. br. 3/17 od 26.09.2017. godine, preduzme radnje i mere radi utvrđivanja okolnosti pod kojim je 07.04.2024. godine preminuo Dalibor Dragijević bivši iz sela Zlot, grad Bor - kaže tužilaštvo.

Podsetimo, nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je podnelo predlog za supstituciju nadležnosti (izmeštanje procesa u drugo tužilaštvo) u postupku povodom smrti sada pokojnog Dalibora Dragijevića.

Ovaj zahtev tužilaštva usledio je zato što po zakonu istragu ne sme voditi isto tužilaštvo u kome je Dalibor Dragijević okrivljeni, a sada se pojavljuje kao oštećeni.

Predmet je sa obdukcionim nalazoom podnet Apelacionom tužilaštvu u Nišu koje bi trebalo da odredi koje će tužilaštvo postupiti po novom predmetu gde je pokojni Dejan Dragijević oštećeni.

Dalibor Dragijević je preminuo 7. aprila u Policijskoj stanici u Boru, gde je bio priveden zbog sumnje da je pomogao svom bratu Dejanu da sakrije telo dvogodišnje devojčice Danke Ilić koja je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još uvek nije pronađeno.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading