UMESTO ROĐENDANSKIH SVEĆICA, RODITELJI IM NA ĐURĐEVDAN PALE SVEĆE ZA POKOJ DUŠE! Prerana smrt spojila dve devojčice: Jednoj presudio Kosta Kecmanović, drugu ubili MONSTRUMI (FOTO)

Autor:

Hronika

06.05.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodice Božović i Ilić zavijene su u crno od dana kada su na najmuonstruozniji način ostali bez svojih ćerki.

UMESTO ROĐENDANSKIH SVEĆICA, RODITELJI IM  NA ĐURĐEVDAN PALE SVEĆE ZA POKOJ DUŠE! Prerana smrt spojila dve devojčice: Jednoj presudio Kosta Kecmanović, drugu ubili MONSTRUMI (FOTO)

Foto: Društvene mreže, Privatna arhiva

U domovima ovih porodica tuga ne jenjava, a danas je nikad teži dan za njih, jer bi, da su žive, obe devojčice slavile rođendane. 

Danka bi napunila dve, a Ana 13. godina. 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Roditelji Ane Božović

Foto: ST/Dragan Kadić, facebook

Roditelji Danke Ilić

 

KOSTA UBIO ANU PRED ROĐENDAN

Podsetimo, Kosta Kecmanović (14) sa samo 13 godina izvršio je stravičan masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja te škole. Tog kobnog jutra na hodniku obrazovne ustanove je smrtonosne hice ispalio u Dragana Vlahovića i tri devojčice, među kojima je bila i Ana Božović (11), a potom masakr nastavio u učionici 7-2.

Inače, tragično nastradaloj devojčici Ani je danas, 6. maja rođendan i napunila bi 13 godina. Nažalost, ona nije ga nije dočekala, kao ni svoj 12. jer ju je Kosta Kecmanović nemilosrdno ubio. 

Kako je ranije govorila njena majka Ninela Radičević, ona je baš tog dana, 3. maja bila jedna od dve dežurne učenice.

Foto: Republika, Printscreen

 

 

- Dežurni učenici sede na samom ulazu i nekako to što se dogodilo, znala sam da je moralo da prođe pored dežurnih učenika. Došla sam ispred škole, a Anini drugari iz razreda su izašli. Tu je i bila razredna. Tek sada mi je jasno da je ona znala šta se dogodilo - rekla je tokom ranijih svedočenja Radičević i dodala:

- Ivan me je pozvao u jednom trenutku i rekao: "Ane više nema". Sećam se da je to bilo prekoputa Instituta za sudsku medicinu. Znate, mi se ceo život pripremamo za takvu vrstu vesti, ali nikad za dete. To je bio šok. Pitala sam ga šta to priča, kako nema, sela sam u auto i došla do policijske stanice na Vračaru. Tu je bio Ivan, ja sam želela da uđem unutra.. Stajali smo na ulici i pomišljali kako to nije moguće.

Baš na svoj rođendan, Ana je bila sahranjena.

- Zahvalna sam što sam videla Anu 6. maja. Delovala mi je mirno. Mi smo je obukli onako kako je htela. 6.maja sam prvi i poslednji put poljubila naše dete - rekla je njena majka Ninela.

DANKU ILIĆ UBILA DVA MONSTRUMA 

Nestanak male Danke Ilić iz Bora, koji se dogodio 26. marta, šokirao je javnost, a tragični razvoj događaja dodatno je potresao čitavu zajednicu. Osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević udarili su službenim vozilom JKP "Vodovod" Bor, a nakon toga su je onesvešćenu stavili u zadnji deo automobila, gde ju je Dejan Dragijević ugušio.

Telo nesretne devojčice je nakon toga bačeno na obližnju deponiju, a kasnije premešteno na nepoznatu lokaciju uz pomoć Dragijevićevog brata i oca.

Policija već nedeljama intenzivno pretražuje svaki deo Zlota i Banjskog polja, gde je Dragijević živeo i gde je mala Danka nestala. Ovo predstavlja izuzetan napor i angažovanje policije u cilju pronalaska tela i rasvetljavanja ovog tragičnog događaja.

Republika

Foto: Shutterstock, Facebook

 

Ivana Ilić, majka ubijene devojčice, poslednja je videla svoju ćerku i prijavila njen nestanak.

Danas, na Đurđevdan bi Danka proslavila svoj drugi rođendan da je živa, ali nažalost, taj dan nije dočekala.

Viši sud je produžio pritvor osumnjičenima za ovo strašno ubistvo, kao i ocu Dejana Dragijevića, koji se tereti za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Takođe, Dejan Dragijević i Srđan Janković se trenutno nalaze na psihijatrijskom veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.


Radoslav Dragijević, otac osumnjičenog Dejana, nalazi se u pritvoru od 6. aprila, a produženje pritvora obrazloženo je postojanjem okolnosti koje ukazuju na moguće skrivanje ili uništavanje dokaza, kao i na uticaj na svedoke koji će biti ispitani u postupku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ivke

07.05.2024 18:28

Napaceni i neutesni i jedni i drugi. Roditelji bebe Danke ne mogu ni da sahrane svog andjela, ne mogu ni na grob da odu da se isplacu i tuguju.