TUGA: Otišao je čuveni fudbaler! Ostaće u sećanju golovi koje je dao Crvenoj zvezdi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.05.2024

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad na Đetinji je zavijen u crno.

TUGA: Otišao je čuveni fudbaler! Ostaće u sećanju golovi koje je dao Crvenoj zvezdi!

Foto: Pixabay

Sveća

U petak 3. maja užički Fudbalski klub Sloboda izgubio jednog od svojih najlegendarnijih igrača, Radisava Rakovića, poznatog kao "Rako Španac". U 88. godini života, ovaj dugogodišnji fudbaler i funkcioner Fudbalskog kluba Sloboda iz Užica,preminuo je ostavljajući dubok trag u istoriji kluba.

Raković je bio nezamenljiv član tima pedesetih godina prošlog veka, igrajući na poziciji levog krila. Sa Slobodom je ostvario značajan uspeh plasirajući se u četvrtu zonu, što je tada bilo takmičenje ranga Druge savezne lige. Međutim, njegova najupečatljivija dostignuća ostala su upamćena kroz nezaboravne trenutke na terenu, poput dva pogotka koje je postigao velikom Vladimiru Beari u pobedi Slobode nad Crvenom zvezdom 1959. godine.

 

 

Nadimak "Rako Španac" ostao je urezan u sećanju užičkih fudbalskih entuzijasta, simbolizujući hrabrost, veštinu i odlučnost koju je Raković pokazivao tokom svoje karijere. Njegova posvećenost klubu i strast prema fudbalu inspirisala je generacije koje su došle nakon njega, ostavljajući dubok i neizbrisiv pečat u istoriji FK Sloboda.

Iako nas je "Rako Španac" napustio, njegovo nasleđe će živeti kroz priče o njegovim dostignućima i nezaboravnim momentima na terenu. FK Sloboda i fudbalska zajednica u Užicu ostaće večno zahvalni za sve što je Radisav Raković dao fudbalu, ostavljajući neizbrisiv trag koji će inspirisati buduće generacije fudbalera.

Raković je rođen 1936. godine, a pored pogodaka koje je postigao legendarnom Vladimiru Beari, ostaće i upamćen kao član najužeg klupskog rukovodstva koje je Slobodu 1993. godine uvelo u Prvu saveznu ligu.

Radisav Raković je sahranjen u subotu 4. maja na groblju Dovarje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading