KAD ME JE UPUCAO, PRAVIO SAM SE MRTAV! Potresna ispovest preživelog mladića iz Malog Orašja: Brat me je vukao, ali sam ga oterao, da ga Uroš ne bi ubio!

Autor:

Hronika

06.05.2024

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Te kobne noći, Miloš Jovanović, ranjen je u nogu.

KAD ME JE UPUCAO, PRAVIO SAM SE MRTAV! Potresna ispovest preživelog mladića iz Malog Orašja: Brat me je vukao, ali sam ga oterao, da ga Uroš ne bi ubio!

Foto: Printscreen/RTS1, instagram.com/stefanrasta

Mladić Miloš Jovanović koji je ranjen u masakru u Malom Orašju 4. maja 2023. godine, u kojem je ubijeno devetoro mladih ljudi - od kojih većina drugara sa kojima se svakodnevno družio - na godišnjicu svirepog zločina, prisetio se kako je izgledala noć koja mu je promenila život.

- Na nas je krenuo rafal. Burazer je bio tu iza mene, kad je video da sam pao ranjen on me je povukao malo. Vukao, vukao, vukao me je, ali sam ga onda oterao. Video sam, nema šta, ne mogu da bežim, pa sam se pravio mrtav i to je to. Taj osjećaj ne mogu da opišem — ne znaš da li smeš da dišeš, da li smeš da žmuriš... da li... šta da radiš - ispričao je Miloš Jovanović u dokumentarcu "Oni nisu inicijali", koji se emitovao na RTS.

Mladić je, inače, tokom stravičnog masakra ranjen u nogu. U dokumentarcu je opisao i kako su izgledali trenuci kada su ga dovezli u bolnicu.

- Već kada sam stigao u bolnicu, već su bolovi krenuli, nisam mogao da izađem iz auta. Doktori su me pregledali, samo sam im rekao, zaustavite krvarenje, samo idite kod drugih, nemojte kod mene. Znam da nisam najgori, idite samo kod drugih, pomozite njima - dodaje Miloš.

U jednoj noći je izgubio nekoliko najdražih ljudi, ali kako navodi, ima osećaj kao da su i dalje tu, pored njega.

- Sve imam osećaj da su tu pored mene, da su živi. I onda u sebi kažem što nisam dobio ja više metaka, da se to rasporedi da budemo svi živi. Samo da budemo živi.

Podsetimo, u masakru Uroša Blažića prošlog 4. maja, oko 11 sati uveče, ubijeno je devetoro mladih iz Dubone i Malog Orašja i 12 ranjeno. Oko desetoro njih je pukom srećom izbeglo smrtonosne hice iz Blažićevog oružja.

On je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25). 

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić bio potpuno uračunljiv u momentu izvšrenja zločina.

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

Urošu Blažić se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading