"MAJKA KOSTE KECMANOVIĆA BEZ EMPATIJE I MORALA, PONAŠA SE KAO DA JE IZNAD SUDA!" Advokat porodica ubijene dece u "Ribnikaru" o suđenju: IZJAVE OCA UVREDLJIVE ZA PORODICE ŽRTAVA!

Autor:

Hronika

06.05.2024

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjavio je da je držanje Vladimira Kecmanovića u sudnici uvredljivo sa više aspekata.

"MAJKA KOSTE KECMANOVIĆA BEZ EMPATIJE I MORALA, PONAŠA SE KAO DA JE IZNAD SUDA!" Advokat porodica ubijene dece u "Ribnikaru" o suđenju: IZJAVE OCA  UVREDLJIVE ZA PORODICE ŽRTAVA!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Printscreen/YouTube, Privatna arhiva

Ognjen Božović, advokat porodice žrtava u OŠ "Vladislav Ribnikar" istakao je gostujući na "Blic" televiziji da je ponašanje roditelja dečaka ubice, koji je 3. maja 2023. godine pucanjem iz očevog pištolja usmrtio devetoro dece i čuvara škole uvreda za sve. Protiv porodice dečaka ubice vode se dva postupka, jedan krivični i drugi parnični.

- Krivični postupak je počeo početkom januara i vodi se protiv roditelja dečaka ubice, kao i dva lica koja su radila u streljani. Različita su dela za koja su optuženi roditelji, u tom postupku će se utvrđivati njihova krivična odgovornost. Nadamo se da će rezultirati zatvorskim kaznama, ako tužilaštvo dokaže da su izvršili krivična dela - otac dečaka ubice teško delo protiv opšte sigurnosti, a majci se stavlja na teret nedozvoljeno držanja oružja i municije - rekao je advokat Ognjen Božović.

Kako ističe, tokom celog postupka držanje oca dečaka ubice uvreda je za sve.

- Mi jedanaest meseci slušamo kako se oni ne osećaju krivim za to što se desilo. Početkom aprila je Vladimir Kecmanović imao priliku da dođe i objasni kako to niko nije kriv za smrt deset lica i za ranjavanje dece i nastavnice. On je došao u sudnicu, izjavio je saučešće, a zatim je rekao da ne može on ponovo da proživljava tu traumu, da je on mrtav čovek i da ne može da odgovara na pitanja, čime je skratio davanje iskaza - kaže advokat Božović.

Osvrnuo se i na saučešće koje je otac dečaka ubice izjavio roditeljima ubijene dece.

- Saučešće koje je izjavljeno, po mom mišljenju, izjavljeno je samo zato što je suđenje bilo otvoreno za javnost, samo zato što mediji mogu da prisustvuju, kako bi se to moglo preneti i stvoriti neka empatija - kaže advokat Božović.

Izjave Vladimira Kecmanovića uvredljive

Advokat porodica nastradalih u OŠ "Vladislav Ribnikar" izjavio je da je držanje Vladimira Kecmanovića u sudnici uvredljivo sa više aspekata.

- Izjave da je on mrtav čovek, da ne može da opet da prolazi kroz traumu je tako uvredljivo sa više aspekata! Prvo, Kecmanović je vrlo živ čovek! I on, i njegova supruga i njegova deca! Oni mogu da se smeju, razgovaraju, nastave školovanje i svoj život. Porodice ubijenih ne mogu! Ta deca su pobijena. Njihovi životi su uništeni bespovratno. Oni mogu da kažu da su mrtvi ljudi. Ako su oni mogli da smognu snage da dođu u sudnicu, da daju izjavu i da ogole svu svoju bol pred celim društvom, ako su oni mogli da dođu tog dana da sednu i saslušaju njega, kako onda on ne može?! - pita se Božović.

Ističe da je sudija odlučila da više ne saslušava oca dečaka ubice, te da sumnja da će on u budućnosti imati priliku da da bilo kakav iskaz.

"Majka se ponaša kao da je iznad suda, da ona upravlja postupkom"

Ponašanje majke dečaka ubice, Miljane Kecmanović, advokat Ognjen Božović opisao je kao "bez empatije i osećanja odgovornosti i morala".

 

- Ostalo je da saslušamo majku, ona se dva puta nije pojavila na poziv pod izgovorom da još nije dala izjavu o krivičnom postupku. To šalje poruku da je ona iznad suda, da je ona ta koja upravlja postupkom, da je onda ta koja odlučuje šta će i kako će da radi, što pokazuje da nema nikakvog osećaja kajanja, empatije, poniznosti, osećaja odgovornosti i morala da dođete i da kažete - sud me je pozvao, ove porodice i čitavo društvo očekuju odgovor - kaže advokat Božović.

"Nadamo se da će se pokazati da je maloletni počinilac bio svestan onoga što je uradio"

Parnični postupci vode se i protiv maloletnog počinioca zločina, objasnio je advokat Božović i dodao da, iako dečak ubica nije odgovoran pred zakonom, nada se da će država naći mehanizme kako da se odgovori na izazove sa kojima smo bili suočeni prošle godine.

- Nadamo se da ćemo dokazati da je on bio svestan onoga što je uradio i svestan šta je radio, da je bio sposoban za rasuđivanje, što nesvesno proizilazi iz celokupnog prethodnog perioda gde vi imate pripremu tog dela - vi imate da je išao u streljanu, da je pucao, da ga je otac obučavao, imate spisak stih meta. Pravio je Molotovljeve koktele. Imao je vrlo jasnu sliku koga želi da ubije, kako želi da ubije, crtajući plan i sve ostalo. I ako se to tako i dokaže, biće odgovoran u toj parnici - rekao je Božović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (5)

Loading
Kosta

06.05.2024 09:29

Za koliko minuta na kraju je decak monstrum ubica pocinio masakr? Za 2 minuta, kako je odmah receno i iducih godinu dana objavljivano ili 7 minuta kako to sada se piše? Barem hiljadu puta je bilo istaknuto za 120 minuta!!

Alex

06.05.2024 11:39

Nikada pravda nece biti zadovoljena, ma taj izraz “pravda je zadovoljena” treba zakonom zabraniti kada je najveca tragedija ove zemlje u pitanju! Sve manje od dozivotnog drzanja u zatvorenom za zlo i maksimalnih zatvorskih kazni za to dvoje koji su stvorili i oblikovali to zlo bi bilo ruganje pobijenim andjelima i njihovim porodicama i vetar u ledja onim monstrumima koji bi mozda jednoga dana slicno da urade. Potpuno je i van pameti da ta skola jos uvek radi, od 3. maja prosle godine to vise nije skola! Ta mucna sudjenja, pa odlaganja jer se majci monstruma ne dolazi su potpuno van pameti pa se izmisli neki nebulozni razlog u koji niko ne veruje… sve je presporo i preblago prema onima koji ne zasluzuju ni trunku sazaljenja i nekakvog razumevanja, prema onima koji su na najdirektniji nacin odgovorni za ubijanje 10 neduznih osoba od kojih je 9toro dece.

Odgovori 11 3
Kosta

08.05.2024 09:34

@Alex - @Alex, koja je tvoja teorija, zasto ta ogledna skola i dalje radi?! I ja sam za to da se zatvori!

Lola

06.05.2024 21:39

Nerazumem to sudjenje roditelji ubijene dece postavljaju pitanja Kecmanovicima.Kakvo je to sudjenje!? I to se razvuklo godinu dana,svasta.