SJAJNA VEST: Boriša se vraća - devetomesečnoj pauzi je došao kraj! Simanić započeo sa treninzima!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.05.2024

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest koja će svakako obradovati sve ljubitelje košarke.

SJAJNA VEST: Boriša se vraća - devetomesečnoj pauzi je došao kraj! Simanić započeo sa treninzima!

Foto: Starsport

Boriša Simanić

Punih devet meseci proteklo je od događaja na Svetskom prvenstvu u Manili koji je promenio ne samo karijeru, već i kompletan život Boriše Simanića.

Ovoga puta, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde u podkastu "Alesto", objavio je da se vratio treninzima i da već izvesno vreme radi na povratku u formu:

- Sada, trenutno, sam stvarno odlično, počeo sam i da treniram. Nekih više od mesec dana već radimo i zasad se osećam fenomenalno. U početku smo radili samo u teretani, da mišiće vratimo u funkciju, jer su bili zamrli skroz, ništa nisam smeo da radim sedam-osam meseci, zbog tih nalaza i svega, da se to očisti i onda sam krenuo da radim. U početku je to bila teretana, a onda smo iz nedelje u nedelju podizali intenzitet i pre nekih sedam do deset dana sam počeo i da šutiram.

Mnoge svakako interesuje kako izgledaju treninzi nakon ovako teške povrede:

- Treniram sa Stefanom, on je bio sa nama u reprezentaciji, pomoćni kondicioni, on je posvećen stvarno, radi odlično. Kako izgleda trening? Uzme se pulsimetar, stavimo ga i onda gledamo tokom celog treninga kako se kreće puls. Ne smemo ni da preterujemo u početku, jer sam na traci odradio neka trčanja, brzu šetnju, digli smo puls na 150, 160 to je bilo sve u redu, tako im je pokazalo i rekliu su to je to, ideš do ovoga i na treningu, ništa preko toga. Sve ide preko doktora Gage Radovanovića.

Foto: Starsport

Boriša Simanić je dočekan kao heroj iz Manile

 

Otkrio je Simanić i do sada nepoznate drame koja se dešavala u Manili:

- Doktor Radovanović nikome nije ni rekao kakva je realna situacija, samo je par ljudi znalo u Savezu da mi je život bio ugrožen. Ja sam mu zahvalan i rekao sam mu to spasio mi je život u više navrata tamo. Prve noći je bio uz mene, oni su hteli da posle snimka sačekamo jutro, međutim, pošto je bubreg pukao bilo je veliko krvarenje i da se sačekalo ja ne bih ni dočekao jutro. Tek posle drugog snimanja videli su da sam izgubio dve litre krvi i da je operacija odmah morala da se radi. Da nije bilo Gage da ubrza bilo bi lezi ti gore i to je to.

Da podsetimo, Boriša Simanić je rođen u Ljuboviji 20. marta 1998. godine. Tokom dosadašnje karijere nastupao je za Crvenu zvezdu, FMP i Megu, a sezonu 2022/23 proveo je u španskoj Saragosi. U dresu kluba sa Malog Kalemegdana stigao je do tri ABA prstena, isto toliko šampionskih titula u srpskom prvenstvu, dva Kupa "Radivoja Koraća" i jednog ABA Superkupa, dok se na pomenutom Svetskom prvenstvu koje je po njega moglo biti i kobno, okitio srebrnom medaljom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading