INSPEKCIJA O GRADNJI BEZ DOZVOLE: Zatvoreno gradilište kod kafea "Prajm"

Autor:

Vesti

24.08.2024

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postupak u toku

INSPEKCIJA O GRADNJI BEZ DOZVOLE: Zatvoreno gradilište kod kafea "Prajm"

Foto: Printscreen/X

Inspekcija je pokrenula nadzor i zatvorila gradilište u Ulici maršala Tolbuhina na Novom Beogradu, ispred kafića "Prajm", u kome je nedavno izbio požar usled kojeg je izgorelo ili oštećeno čak 18 stanova u toj zgradi.

Srpski telegraf poslao je u petak pitanja gradskim službama, kada je uočeno da je neko krenuo da kopa na zelenoj površini. Istog dana dobili smo sledeći odgovor Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju:

- Uvidom u evidenciju, utvrdili smo da nije bilo prijava za navedeni problem. Vaša novinarska pitanja predstavljaju inicijativu za pokretanje inspekcijskog nadzora. Shodno tome, građevinski inspektor sekretarijata izvršio je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da se na predmetnoj lokaciji, na mestu nekadašnjeg kafea ''Prajm", izvode radovi na postavljanju čelične potkonstrukcije bez odobrenja nadležnog organa. Na osnovu navedenog pokrenut je postupak inspekcijskog nadzora i doneto rešenje o zatvaranju gradilišta, a na licu mesta su postavljene oznake zatvorenog gradilišta. Postupak pred ovim sekretarijatom je u toku i u njemu će se postupati u skladu s odredbama Zakona o planiranju i izgradnji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading