STISAK TOPLOTNOG TALASA NE POPUŠTA LAKO! RHMZ najavio osveženje tek za ovaj datum - ovo vam se nimalo neće svideti

Autor:

Vesti

24.08.2024

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako izdržati do tada?

STISAK TOPLOTNOG TALASA NE POPUŠTA LAKO! RHMZ najavio osveženje tek za ovaj datum - ovo vam se nimalo neće svideti

Foto: RHMZ/printscreen

Upozorenje na visoke temperature do 26. avgusta

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature koje će trajati do 26. avgusta. Prema najavama, danas i sutra, kao i početkom sledeće sedmice, očekuje se postepen porast temperature, sa najvišom dnevnom temperaturom od 33 do 37 stepeni Celzijusa.
U narednim danima, posebno do kraja nedelje i u ponedeljak, očekuje se pretežno sunčano vreme uz izuzetnu toplotu, sa dnevnim maksimumima od 32 do 36 stepeni, lokalno čak i oko 39 stepeni.

Nestabilna atmosfera u narednim danima

U utorak i sredu, očekuje se prisustvo manje količine nestabilnog vazduha u višim slojevima atmosfere, dok će dominacija anticiklona biti prisutna pri tlu. To će rezultirati nestabilnijom atmosferom, uz lokalnu pojavu grmljavinskih pljuskova i retke lokalne nepogode. Ovi padavini, iako lokalnog karaktera, mogu ublažiti sušu na određenim područjima. Nakon toga, očekuje se manje vrelo vreme uz maksimume od 27 do 33 stepena Celzijusa, uz slab vetar, osim u zoni pljuskova gde može biti jak, severoistočni vetar.

Umerenije temperature do 6. septembra

Nakon narednih dana, očekuje se da temperature budu nešto umerenije u odnosu na prethodne dane, ali i dalje znatno iznad proseka barem do oko 6. septembra. Maksimalne temperature trebalo bi da se kreću od 27 do 33 stepena u podne, uz mogućnost lokalnih pljuskova, posebno oko 1. septembra. Za sada, konkretnije promene vremena nisu na vidiku barem do 6. septembra

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading