NESTALA BAKA MIRJANA IZ REKOVCA: Pati od demencije, a porodica ima jednu VEOMA VAŽNU PORUKU (FOTO)

Autor:

Vesti

23.08.2024

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji put viđena u večernjim časovima

NESTALA BAKA MIRJANA IZ REKOVCA: Pati od demencije, a porodica ima jednu VEOMA VAŽNU PORUKU (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/nestali_srbija

Nestala je Mirjana Uzunović (77) 21. avgusta iz Doma za stare u Rekovcu.

 

 

Prema informacijama sa portala "Nestali Srbija", Mirjana je nestala 21. avgusta nakon što je otišla iz Doma sa namerom da se vrati kući, ali od tada joj se gubi svaki trag.

Poslednji poznati detalji

Prema dostupnim informacijama, baka Mirjana je poslednji put viđena u večernjim časovima oko 17.35 časova. Bitno je napomenuti da Mirjana ima sedu kosu i braon oči, te da je visoka 170 cm. Takođe, dodaje se da pati od blage demencije, što dodatno povećava zabrinutost za njenim zdravljem i sigurnošću.

Reakcija lokalnih vlasti

Nestanak Mirjane Uzunović je promptno prijavljen policijskoj stanici u Rekovcu, a apel građanima je da se jave ukoliko imaju bilo kakvu informaciju koja bi mogla pomoći u pronalaženju nestale žene.

Ovakvi slučajevi nestanka osoba, a posebno starijih osoba koje pate od demencije, zahtevaju brzu reakciju lokalnih vlasti i zajednice kako bi se što pre pronašla nestala osoba i osigurala njen bezbedan povratak kući.

Nestala i devojčica

Podsetimo, devojčica Katarina Kasipović (13) nestala je re nekoliko dana u Rijeci.

Njena porodica moli sugrađane i sve koji mogu za pomoć u pronalasku tinejdžerke.

Katarina Kasipović je visoka 170 centimetara, ima smeđe oči i smeđu kosu i srednje je telesne građe, preneo je portal "Index".

Šta raditi u slučaju nestanka deteta

U slučaju nestanka maloletnog lica, važno je odmah preduzeti određene korake kako bi se što pre pronašlo dete. Evo nekoliko korisnih saveta šta raditi u takvoj situaciji:

- Odmah obavestite policiju: Ukoliko primetite da je vaše dete nestalo, odmah obavestite policiju. Priložite sve relevantne informacije koje mogu pomoći u potrazi, kao što su fotografija deteta, njegove lične karakteristike, poslednje viđenje, odeća koju je nosilo, mesto gde je poslednji put viđeno i slično.

- Proverite okolinu: Ako je moguće, proverite okolinu gde je dete poslednji put viđeno. Možda se dete sklonilo u obližnje parkove, šume, igrališta ili kod prijatelja.

- Obavestite školu, vrtić ili druge institucije: Ako je dete nestalo tokom školskog ili vrtićkog dana, odmah obavestite školu ili vrtić. Takođe, obavestite i druge institucije koje vaše dete posećuje, poput sportskih klubova, učitelja, trenera i slično.

- Kontaktirajte prijatelje i rodbinu: Obavestite sve prijatelje, rodbinu i druge bliske osobe o nestanku deteta. Oni mogu pomoći u širenju informacija i potrazi.

- Ne širite dezinformacije: Važno je da širite samo proverene informacije o nestanku deteta. Dezinformacije mogu otežati potragu i uzrokovati dodatnu zabrinutost.

- Obratite se organizacijama za pomoć u potrazi za nestalim licima: U nekim zemljama postoje organizacije koje pružaju pomoć u potrazi za nestalim licima. Obratite se ovim organizacijama kako biste dobili dodatnu podršku i savete.

- Održavajte kontakt sa policijom: Održavajte redovan kontakt sa policijom i pružajte im sve informacije koje mogu pomoći u potrazi za detetom.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading