TOPLOTNI PAKAO NE POPUŠTA: Čak i meteorolozi "digli ruke" od prognoziranja, a ovo UOPŠTE NIJE DOBRO

Autor:

Vesti

23.08.2024

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narednih nedelja i dalje veoma vruće

TOPLOTNI PAKAO NE POPUŠTA: Čak i meteorolozi "digli ruke" od prognoziranja, a ovo UOPŠTE NIJE DOBRO

Foto: Shutterstock

Vrelim temperaturama ne vidi se kraja ni početkom septembra, a meteorolozi su veoma pesimistični u vezi sa promenom vremena. Prema prognozama, tokom septembra meseca očekuje se čak 20 tropskih dana sa temperaturama do 35 stepeni. Meteorolog Sovilj ističe da će se tropske temperature zadržati i u prvim danima septembra, sa maksimalnim temperaturama između 30 i 35 stepeni, a da će letnji dani sa temperaturom preko 25 stepeni potrajati i tokom ostatka meseca.

Neizvesna prognoza

Republika

Foto: shutterstock.com

Toplo vreme

 

Prognoze meteorologa postaju sve kraće i manje detaljne, a čak ni Marko Čubrilo, poznat po detaljnim prognozama, nije u mogućnosti da pruži konkretnije informacije. Iako se očekuju povremeni pljuskovi početkom nedelje, do početka septembra nema najave za značajnije zahlađenje. Čubrilo takođe navodi da bi više pljuskova moglo biti tek krajem septembra, nakon 29. septembra.

Najtoplije leto

Meteorolog Ivan Ristić takođe iznosi pesimističnu prognozu, ističući da će ovo verovatno biti najtoplije leto od kada se meri temperatura. On navodi da se cirkulacija menja, ali da to neće značajno uticati na temperaturu. Ristić takođe izražava zabrinutost zbog suše koja se nastavlja, ističući da je pijaće vode sve manje, a da je problem i nedostatak vode za poljoprivredu.

Tračak nade za pljuskove

Republika

Foto: Shutterstock

Toplo vreme

Iako je prognoza veoma pesimistična, Ristić ostavlja tračak nade, navodeći da se u modelu pojavljuju pljuskovi kiše u utorak, 27. avgusta, te se nada da će ih zaista biti. Ipak, naglašava da se temperaturne promene ne očekuju, te da će vrelina i suša i dalje biti glavni problemi. S obzirom na sve navedeno, čini se da će vruće vreme i suša i dalje obeležavati vreme u Srbiji, barem tokom narednih nedelja.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading