UKRAJINCI NAPALI RUSKI AERODROM: Više od 70 dronova stuštilo se ka meti, potpuni haos u bazduhu

Autor:

Svet

15.06.2024

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka se informacija da li su u napadu oštećeni avioni

UKRAJINCI NAPALI RUSKI AERODROM: Više od 70 dronova stuštilo se ka meti, potpuni haos u bazduhu

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Načelnik Glavne obaveštajne uprave pri Ministarstvu odbrane Ukrajine Kiril Budanov izjavio je da su ukrajinske snage napale sa najmanje 70 dronova ruski vojni aerodrom Morozovsk u Rostovskoj oblasti.

Budanov je rekao da su dronovi lansirani sa ukrajinske teritorije na aerodrom koji se nalazi oko 270 kilometara od linije fronta, prenosi Unian.

Dodao je da se čeka informacija da li su u napadu oštećeni avioni.

Ministarstvo odbrane Rusije prethodno je saopštilo da je protivvazdušna odbrana tokom noći oborila tri bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine iznad Rostovske oblasti.

Kad smo kod Ukrajine, stalni predstavnici zemalja Evropske unije dogovorili su danas pregovarački okvir o pristupanju Ukrajine i Moldavije tom bloku, a prve međuvladine konferencije biće sazvane 25. juna, objavilo je danas na platvormi X belgijsko predsedništvo EU.

"Stalni predstavnici postigli su načelni dogovor o okviru za pristupne pregovore između Ukrajine i Moldavije. Belgijsko predsedništvo će sazvati prvu međuvladinu konferenciju 25. juna“, navodi se u objavi.

Zemlje EU odlučile su 14. decembra da počnu pregovore sa Ukrajinom i Moldavijom o pristupanju Evropskoj uniji, a mađarski premijer Viktor Orban je na početku glasanja napustio salu, čime je omogućio da odluka bude doneta jednoglasno.

Evropska komisija je prošle nedelje saopštila da Ukrajina i Moldavija ispunjavaju sve kriterijume potrebne za formalni početak pregovora o članstvu u EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading