RUSI OSLOBODILI SELO KOD DONJECKA: Ukrajinci uhvaćeni "NA SPAVANJU"

Autor:

Svet

10.06.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U protekla 24 časa Oružane snage Ukrajine na ovom sektoru fronta izgubile su do 140 pripadnika vojske, dva vozila, top D-20, haubice FH-70 i D-30

RUSI OSLOBODILI SELO KOD DONJECKA: Ukrajinci uhvaćeni "NA SPAVANJU"

Foto: RIA Novosti/Printscreen

Grupa ruskih trupa "Vostok" oslobodila je selo Staromajorske u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

"Jedinice grupe trupa "Vostok" nastavile su da napreduju u dubinu odbrane neprijatelja i oslobodile selo Staromajorske", navodi se u rezimeu toka specijalne vojne operacije, prenosi Ria novosti.

U protekla 24 časa Oružane snage Ukrajine na ovom sektoru fronta izgubile su do 140 pripadnika vojske, dva vozila, top D-20, haubice FH-70 i D-30.

Predsednik komisije Javne komore za pitanja suvereniteta, kopredsedavajući Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Vladimir Rogov izjavio je prošle nedelje za Ria novosti da su ruske jedinice potisnule neprijatelja na severnu periferiju Staromajorskog.

Inače, tri civila povređena su jutros u napadu ukrajinskih oružanih snaga na grad Šebekino u ruskoj Belgorodskoj oblasti, saopštio je gubernator Vjačeslav Gladkov.

Gladkov je na Telegramu naveo da u Šebekinu i i okolnim selima ima oštećenja na dalekovodima i da je delimično poremećeno i snabdevanje strujom, prenosi RIA Novosti.

U Belgorodu i Belgorodskoj oblasti jutros je bilo na snazi upozorenje na vazdušnu opasnost, koje je kasnije ukinuto.

Belgorodska oblast se nalazi na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading