DEČAK (11) DRŽAO ODSEČENU NOGU UZ TELO DA ZAUSTAVI KRVARENJE! Preživeo je stravičan napad, ali negova rođaka nije! (FOTO)

Autor:

Svet

14.06.2024

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegov oporavak trajao je više od tri meseca tokom kojih je bio podvrgnut brojnim operacijama

DEČAK (11) DRŽAO ODSEČENU NOGU UZ TELO DA ZAUSTAVI KRVARENJE! Preživeo je stravičan napad, ali negova rođaka nije! (FOTO)

Foto: Društvene mreže

Jednog januarskog dana ove godine, jedanaestogodišnji Saško i njegova rođaka Alina, krenuli su do prodavnice u svom selu u Harkovskoj oblasti.

Međutim, njihov put prekinuo je napad ruskih snaga, koji je zauvek promenio njihove živote.

Teške povrede i borba za život

Granata je pala blizu dece, teško povredivši oboje. Saško je bio primoran da drži svoju otkinutu nogu pritisnutu uz telo kako bi zaustavio krvarenje, dok je Alina nažalost preminula deset dana kasnije od posledica ranjavanja.

Borba za oporavak

Saškov oporavak trajao je više od tri meseca tokom kojih je bio podvrgnut brojnim operacijama.

Ipak, hrabri dečak se prilagodio novom životu, stekao je nove prijatelje i proslavio svoj 11. rođendan. Takođe, promenio je frizuru i navikao se na život sa amputiranom nogom.

 

 

Humanost u teškim vremenima

Nakon napada, ukrajinski vojnici pružili su prvu pomoć povređenoj deci i prevezli Saška u bolnicu, gde je dobio neophodnu medicinsku negu.

Usledile su brojne hirurške intervencije i rehabilitacija, a tim lekara iz bolnice Ohmatdit u Kijevu opisao je Saška kao primer izdržljivosti, optimizma i hrabrosti.

 

 

San o povratku kući

Iako se trenutno nalazi u Lavovu, gde mu je obezbeđena proteza, Saško sanja o povratku svojoj kući.

Njegova priča postala je simbol hrabrosti i inspiracije za mnoge ljude, dok lekari ističu da su ponosni na njegovu upornost i pozitivan duh.

Saško je postao simbol nade i hrabrosti u teškim vremenima, a njegova priča inspiriše i pruža radost drugima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading