DRAMA NA AERODROMU, IZBIO VELIKI POŽAR: Vatra buknula na stepenicama za ulazak na avion (VIDEO)

Autor:

Svet

24.06.2024

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident se desio pre polaska aviona, a putnici su evakuisani, javljaju izvori

DRAMA NA AERODROMU, IZBIO VELIKI POŽAR: Vatra buknula na stepenicama za ulazak na avion (VIDEO)

Foto: printscreen/x/@UB1UB2

Veliki požar izbio je danas na vozilu sa stepenicama za ulazak u avion, koje je bilo prikačeno za "erbas A320" Britiš ervejsa blizu vrata L2, na Terminalu 5 londonskog aerodroma Hitrou, preneo je Dejli mejl.

Incident se desio pre polaska aviona, a putnici su evakuisani, javljaju izvori.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se kako gori vozilo sa stepenicama, a iznad repa aviona kulja gust crni dim. Požar je ubrzo ugašen.

 

 

Podsetimo, na avionu An-24, prilikom sletanja na Kamčatku, juče je pukla guma na levom stajnom trapu, ali nije bilo povređenih, saopštilo je rusko Istočno međuregionalno istražno odeljenje za transport.

U avionu je bilo 20 ljudi, uključujući četiri člana posade, prenosi Ria Novosti.

Istražno odeljenje navodi da se utvrđuju uzroci i okolnosti incidenta.

Takođe, dve letelice tipa "erbas A340", koji pripadaju gambijskoj lizing kompaniji "Macka Invest", trebalo je da polete iz litvanskog Šauliaja ka Šri Lanci i Filipinima krajem februara, ali su završili u Iranu, preneo je poslovni portal vz.lt.

Navodi se da su odašiljači aviona isključeni čim su ušli u Iran. Kratko nakon toga, avio platforma "ch-aviation" prenela je da je jedan avion sleteo na aerodrom Mehrabad u Teheranu, dok je drugi sleteo na aerodrom Konarak u Čabaharu na jugu zemlje.

Portal vz.lt tvrdi da je na taj način, avio kompanija "Mahan er" u Iranu povratila dva svoja aviona, zaobilazeći postojeće američke sankcije vezane za iranski nuklearni program.

Treći avion u vlasništvu "Macka Investa" ostao je u Šauliaju, jer, prema rečima direktorke aerodroma Šauliaj, Aurelije Kuezada, nije mu bio dozvoljen polazak zbog rezervnih delova koje je prevozio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading