ERDOGAN PLANIRA SUSRET SA PUTINOM: Evo u kojoj zemlji će se sastati i koje će biti TEME RAZGOVORA

Autor:

Svet

24.06.2024

23:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Erdogan očekuje da će razgovarati sa Putinom na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju 3-4. jula

ERDOGAN PLANIRA SUSRET SA PUTINOM: Evo u kojoj zemlji će se sastati i koje će biti TEME RAZGOVORA

Foto: Tanjug/AP

Turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan izjavio je danas da predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan planira da se sretne sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kazahstanu.

Erdogan očekuje da će razgovarati sa Putinom na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju 3-4. jula u Astani, prenela je agencija RIA novosti.

Na dnevnom redu pregovora dvojice lidera biće situacija u Ukrajini, bilateralna pitanja i posebno izgradnja gasnog čvorišta u Turskoj, javila je ranije televizija Haberturk, pozivajući se na neimenovane izvore.

"U narednim danima, predsednik će se verovatno sastati sa Putinom u Kazahstanu", rekao je Fidan u intervjuu za Haberturk.

Kako je ranije izjavio pomoćnik ruskog predsednika za međunarodne poslove Jurij Ušakov, detalji bilateralnog sastanka lidera Rusije i Turske kasne i to razumeju i Moskva i Ankara.

Ako Erdogan bude učestvovao na samitu Šangajske organizacije za saradnju u Astani, Kremlj će razgovarati o mogućnosti održavanja sastanka na marginama samita.

Podsetimo, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski dao je odrešene ruke šefu ukrajinske garde da očisti redove od ljudi koji je diskredituju nakon što su dvojica oficira optužena za zaveru za ubistvo visokih zvaničnika.

Služba državne bezbednosti (SBU) saopštila je prošlog meseca da je uhapsila dvojicu pukovnika garde optuženih da su sarađivali sa Rusijom na planiranju ubistva Zelenskog i drugih zvaničnika, uključujući šefa vojne obaveštajne službe Kirila Budanova.

Državna garda vrši obezbeđenje visokih službenika ukrajinske vlade.

Ubistvo Zelenskog je bilo zamišljeno kao "poklon" Vladimiru Putinu, ruskom predsedniku, koji je peti put inaugurisan u Kremlju prošlog meseca, saopštila je SBU.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading