DŽULIJAN ASANŽ NA SLOBODI, IZAŠAO IZ ZATVORA: Potpisao sporazum o priznanju krivice, neće biti izručen SAD - ODMAH NAPUSTIO BRITANIJU! (VIDEO)

Autor:

Svet

25.06.2024

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki sud je odobrio Asanžu kauciju, nakon čega je napustio zatvor Belmarš.

DŽULIJAN ASANŽ NA SLOBODI, IZAŠAO IZ ZATVORA: Potpisao sporazum o priznanju krivice, neće biti izručen SAD - ODMAH NAPUSTIO BRITANIJU! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

www.profimedia.rs

Nakon postizanja sporazuma o priznanju krivice sa osnivačem Vikiliksa, Džulijan Asanž će biti oslobođen iz zatvora u Velikoj Britaniji. Američke vlasti su pristale da odustanu od zahteva za izručenje, a Asanž će biti osuđen na izdržavanje kazne od 62 meseca, koliko je već proveo u britanskom zatvoru.

Asanž napustio Belmarš uz odobrenje kaucije

Visoki sud je odobrio Asanžu kauciju, nakon čega je napustio zatvor Belmarš. Popodne istog dana, Asanž se uputio na aerodrom Stansted gde se ukrcao na avion i napustio Veliku Britaniju.

 

 


Ročište za izjašnjavanje o krivici i izricanje kazne

Federalni sudija na Severnim Marijanskim Ostrvima zakazao je ročište za izjašnjavanje o krivici i izricanje kazne za sredu ujutro. Tužioci Ministarstva pravde su zatražili od suda da se postupak održi istog dana, budući da je Asanž odbio da kroči u kontinentalnu SAD radi priznanja krivice. Sud na ostrvima nalazi se u blizini Australije, gde je Asanž državljanin i gde se očekuje da će se vratiti posle ročišta.

Džulijan Asanž, osnivač Vikiliksa, oslobođen je iz zatvora i sprema se da se vrati u Australiju nakon postizanja sporazuma o priznanju krivice sa američkim vlastima. Asanž je napustio zatvor Belmarš uz odobrenje kaucije i uputio se na aerodrom Stansted gde je napustio Veliku Britaniju. Ročište za izjašnjavanje o krivici i izricanje kazne zakazano je za sredu ujutro na Severnim Marijanskim Ostrvima, blizu Australije, gde se očekuje da će se Asanž vratiti nakon ročišta.

 

 

 BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading