KRVAVOM RATU SE NE NAZIRE KRAJ! Izrael izveo vazdušne udare na ciljeve Hezbolaha u Libanu

Autor:

Svet

24.06.2024

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled napada protivtenkovskim projektilom na području Metule sinoć tokom noći lakše i teže su ranjena dvojica rezervista IDF

KRVAVOM RATU SE NE NAZIRE KRAJ! Izrael izveo vazdušne udare na ciljeve Hezbolaha u Libanu

Foto: Shutterstock

Izraelski borbeni avioni izveli su vazdušne udare na vojne ciljeve šitskog pokreta Hezbolah sa sedištem u Libanu, javila je press služba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

Tokom kompletne prethodne noći borbeni avioni IDF napadali su terorističke ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu, uključujući vojnu strukturu Hezbolaha u oblasti Aitaruna, kao i lokacije operativne infrastrukture Hezbolaha i lokacije terorističke infrastrukture u oblastima Kfarkela i Khiam u južnom Libanu - saopštila je vojna pres služba.

Usled napada protivtenkovskim projektilom na području Metule sinoć tokom noći lakše i teže su ranjena dvojica rezervista IDF, pripadnika tima za obezbeđenje. Članovi tima za obezbeđenje evakuisani su u bolnicu da primaju lekarsku pomoć i njihove porodice su obaveštene - dodala je pres služba, prenosi TASS.

Podsetimo, u slučaju izbijanja šireg sukoba, hiljade boraca iz iranskih militantnih frakcija spremne su da dođu u Liban da se pridruže militantnoj grupi Hezbolah u borbi protiv Izraela, tvrde zvaničnici iranskih frakcija i analitičari.

Od izbijanja sukoba u Pojasu Gaze između palestinske militantne grupe Hamas i Izraela, gotovo svakodnevno se razmenjuje vatra i duž libanske granice sa severnim Izraelom između snaga proiranske militantne grupe Hezbolah i Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), prenosi Al Džazira.

Situacija na severu Izraela se pogoršala ovog meseca nakon što je u izraelskom vazdušnom napadu ubijen visoki vojni komandant Hezbolaha na jugu Libana.

Hezbolah je uzvratio ispaljivanjem stotina raketa i eksplozivnih dronova na severni Izrael.

Izraelski zvaničnici su zapretili vojnom ofanzivom na Liban ako se Hezbolah ne povuče iz pograničnog pojasa prema Izraelu.

Jemenski pobunjenici Huti saopštili su da su izvršili zajedničku operaciju sa Iračkim Islamskim otporom protiv četiri plovila usidrena u luci Haifa u Izraelu.

U saopštenju se navodi da su juče ispaljeni dronovi na dva broda natovarena cementom i još dva teretna broda u luci, zbog toga što su navodno prekršili zabranu ulaska u "luke okupirane Palestine", prenosi Al Džazira.

Huti su opisali ovu operaciju kao "uspešnu", tvrdeći da su postigli direktni pogodak, ali o tome ne postoje potvrde iz nezavisnih izvora.

Izraelska vojska nije reagovala na ove tvrdnje, ali je objavila da je oborila dron koji se protekle noći sa istoka kretao prema Izraelu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading