PUTIN ČESTITAO GRAĐANIMA DAN RUSIJE

Autor:

Svet

12.06.2024

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je na ceremoniji dodele državnih nagrada u Kremlju naglasio da se u Rusiji taj praznik obeležava sa poštovanjem prema ruskoj vekovnoj istoriji, zavetu njenih predaka, njihovih dostignuća i pobeda

PUTIN ČESTITAO GRAĐANIMA DAN RUSIJE

Foto: Tanjujg/ap

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas građanima Dan Rusije i poručio da je ruski narod uvek savladavao sve teškoće, prepreke i nedaće i uvećavao veličinu otadžbine.

On je na ceremoniji dodele državnih nagrada u Kremlju naglasio da se u Rusiji taj praznik obeležava sa poštovanjem prema ruskoj vekovnoj istoriji, zavetu njenih predaka, njihovih dostignuća i pobeda, prenose Ria novosti.

U Kremlju je danas održana ceremonija uručenja državnih nagrada iz oblasti nauke i tehnologije, književnosti i umetnosti, kao i za izuzetna dostignuća u oblasti ljudskih prava i dobrotvornih aktivnosti za 2023. godinu.

Rusija je rano jutros napala Kijev krstarećim i balističkim projektilima i dronovima, a prema preliminarnim podacima, u tim napadima nije bilo povređenih i nije pričinjena šteta, saopštila je ukrajinska vojska.

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su svo vazdušno oružje koje je jutros lansirala Rusija na Kijev, napisao je šef kijevske vojne uprave Sergej Popko.

Svedoci su rekli za Rojters da su čuli nekoliko eksplozija koje su zvučale kao delovanje ukrajinske protivvazdušne odbrane.

Nema informacija da li je u ruskim napadima pričinjena šteta u Kijevskoj oblasti.

Upozorenje o vazdušnom napadu trajalo je nekoliko sati širom Ukrajine, uključujući pogranične regione na granici sa Poljskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading