"PUTINE, ČESTITAM!": Oglasio se Kim Džong Un, predsednik Rusije blista od sreće

Autor:

Svet

12.06.2024

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski lider je dodao da je narod Severne Koreje "uvek srećan zbog uspeha Rusije", njihovog prijateljskog suseda, i izražava punu podršku i solidarnost vojsci i narodu Ruske Federacije, koji se bore za "pravdu i istinu"

"PUTINE, ČESTITAM!": Oglasio se Kim Džong Un, predsednik Rusije blista od sreće

Foto: Tanjug/AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un čestitao je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu Dan Rusije, izrazivši uverenje u dalje jačanje odnosa dve zemlje i u buduću pobedu i napredak Ruske Federacije, javila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

Kim je, između ostalog, naveo da ruski narod pod "energičnim i vernim rukovodstvom" Putina samouvereno prevazilazi različite izazove poput sankcija i pritisaka neprijateljskih snaga, štiti suverenitet, bezbednost i interese zemlje i uspešno ide ka izgradnji jake i napredne Rusije, prenosi RIA Novosti.

Severnokorejski lider je dodao da je narod Severne Koreje "uvek srećan zbog uspeha Rusije", njihovog prijateljskog suseda, i izražava punu podršku i solidarnost vojsci i narodu Ruske Federacije, koji se bore za "pravdu i istinu".

Kim Džong Un je izrazio uverenje da će odnosi Severne Koreje i Rusije nastaviti da jačaju, podstičući razvoj obe zemlje i uspostavljanje međunarodne pravde.

Ruski predsednik saopštio je danas da će se sresti s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom početkom jula na regionalnom sastaku u Astani.

On je na sastanku sa turskim ministrom spoljnih poslova Hakanom Fidanom rekao da očekuje da će u glavnom gradu Kazahstana boraviti 3. ili 4. jula i da se nada da će sa Erdoganom tada razgovarati o aktuelnim pitanjima, prenosi RIA Novosti.

Putin je takođe zamolio Fidana da turskom lideru prenese pozdrave, a predložio je da u Astani nastave razgovore o zajedničkoj borbi protiv terorizma i normalizaciji situacije u Siriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading