DANAS JE PRIJEMNI NA JEDNOM OD NAJTRAŽENIJIH FAKULTETA U SRBIJI: Preko 2000 maturanata će se boriti za svoje mesto!

Autor:

Vesti

25.06.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije je proširila budžetsku kvotu za dodatnih 40 mesta

DANAS JE PRIJEMNI NA JEDNOM OD NAJTRAŽENIJIH FAKULTETA U SRBIJI: Preko 2000 maturanata će se boriti za svoje mesto!

Foto: printscreen/Google Earth

Jedan od najtraženijih fakulteta u Beogradu Fakultet organizacionih nauka (FON) danas organizuje polaganje prijemnog ispita iz matematike koje počinje u 10 časova, a najveće interesovanje vlada za studijski program Informacioni sistemi i tehnologije.

- Prijemni ispit iz matematike održava se na Beogradskom sajmu, u halama 1 i 4, kandidati su u obavezi da se pojave najkasnije do pola 9 ispred ulaza u halu u kojoj su raspoređeni i da donesu važeći dokument za identifikaciju - ličnu kartu ili pasoš i potvrdu za polaganje prijemnog dobijenu prilikom prijave na konkurs - rekao je za Tanjug prof. dr Milan Martić, dekan FON-a.

On je izjavio da je Vlada Srbije proširila budžetsku kvotu za dodatnih 40 mesta, odnosno da se na osnovne akademske studije upisuje 980 kandidata, a ovo proširenje će omogućiti da 500 studenata bude finansirano iz budžeta.

- Na studijski program Informaconi sistemi i tehnologije biće upisano 590 studenata, od toga 300 na teret budžeta, dok će na studijski program Menadžment i organizacija biti upisano 390 studenata, od kojih 200 na teret budžeta - rekao je Martić.

Kako je rekao, preliminarna rang lista kandidata biće objavljena 27. juna, a konačna 29. juna, dok će upis na FON biti organizovan u periodu od 1. do 4. jula.

- Pored testa iz matematike, sutra će kandidati, koji su prijavili, polagati i test iz opšte informisanosti u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka u 10 časova - rekao je Martić.

Preko 2000 maturanata će se boriti da upiše ovaj fakultet.

- FON, sa svojih 54 godine tradicije, i ove godine zauzeo je lidersku poziciju na Univerzitetu, a ukupno 2.053 maturanta boriće se za svoje mesto i upis na jedan od dva akreditovana studijska programa - rekao je dekan.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading