PUTIN PRELOMIO: Predsednik Rusije ima novi posao za SERGEJA ŠOJGUA, ovo niko nije očekivao!

Autor:

Svet

04.06.2024

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sergej Šojgu je postao sekretar Saveta bezbednosti 12. maja

PUTIN PRELOMIO: Predsednik Rusije ima novi posao za SERGEJA ŠOJGUA, ovo niko nije očekivao!

Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, Shutterstock

Ruski predsednik Vladimir Putin imenovao je danas sekretara Saveta bezbednosti Sergeja Šojgua za koordinatora za razvoj vojno-industrijskog kompleksa.

Putin je na sastanku sa članovima vlade putem video linka naglasio da je neophodno da postoji nezavisan koordinator aktovnosti kako bi Ministarstvo odbrane dobilo odgovarajuću opremu i da će to biti Šojgu.

„Pošto su pitanja toliko raznolika, moramo da vodimo računa o isplativosti proizvodnje, potrebno je da Ministarstvo odbrane dobije odgovarajuću opremu“, rekao je Putin, prenose RIA Novosti.

Naglasio je da je reč o prioritetnim zadacima odbrambene industrije, o obimu i isplativosti proizvodnje najpopularnijih vojnih proizvoda.

Sergej Šojgu je postao sekretar Saveta bezbednosti 12. maja.

Pre toga je bio na čelu Ministarstva odbrane od 2012. godine, a tu funkciju je, posle inauguracije Putina za peti predsednički mandat, preuzeo Andrej Belousov.

Kako je početkom maja najavio Vladimir Putin, Šojgu će na svojoj novoj funkciji voditi komisiju za vojno-industrijski kompleks pri predsedniku, a organizovaće i rad Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading