HRVATI NARIČU CELU NOĆ I JUTRO I SPOMINJU SRBIJU, A ZA DOM SU SPREMNI: Komšije tvrde da su pokradeni, evo ko im RUŠI KOCKICE

Autor:

Sport

25.06.2024

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikako ne mogu da prebole jer im se bliži kraj na EVRO 2024.

HRVATI NARIČU CELU NOĆ I JUTRO I SPOMINJU SRBIJU, A ZA DOM SU SPREMNI: Komšije tvrde da su pokradeni, evo ko im RUŠI KOCKICE

Foto: www.profimedia.rs

Hrvataka

Fudbalei Hrvatske odigrali su nerešeno 1:1 sa Italijom u poslednjem kolu B grupe na Evropskom prvenstvu i tako prolaz u osinu finala sveli na teoriju, koja im zavisi i od utakmice između Srbije i Danske. Koban ko "kockaste" bio je Matija Zakanji, koji im je dao gol u 98. minutu za konačan rezultati i tako ih ostavio bez dva boda, a izgledno i opstanka na EVRO 2024.

Upravo zbog toga su svi u Hrvatskoj udarili na holandskog sudiju Danija Makelija i podsećaju na njegove grehgove. Komšije tvrde da se on ponovo ašao u centru pažnje dok je sudio meč između Hrvatske i Italije na Evropskom prvenstvu. On im je kriv jer je utakmicu produžio osam minuta, pa ga sada redom kritikuju. POčeli su da mu gledaju i u "sitna crevca" pa tako konstatuju da je pokazao šest žutih kartona hrvatskim igračima i pokazao nesigurnost u 53. minutu kada je morao da se konsultuje sa VAR da potvrdi  odluku u korist Hrvatske. To je dodatno doprinelo frustraciji izraženoj od strane hrvatskog tima i ponovo pokrenulo debatu o načinu suđenja Makelija.

Republika

Foto: Profimedia

Iskusan sudija: Dani Makeli

Tako su Hrvati počeli da čačkaju po njegovoj biografiji i konstatuju da je sudija nspektora policije u Roterdamu i trener sudija u Holandskom fudbalskom savezu. Pritom je to sudija sa FIFA licencom od 2011. godine i njegov rad ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Međutim, Hrvati su to uspeli i to, naravno, spominjući Srbiju.

Komšije podsećaju na meč koji je sudio 2021. na Marakani između Srbije i POrtugala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u kataru. Za oko im je zapalo kada je Kristijano Ronaldo dao gol "orlovima", ali ga on nije priznao jer je Stefan Mtrović izvukao loptu sa gol-linije, mada mnogi tvrde da je ona prešla celim obimom i da je pogodak bio regulara.

Republika

Foto: twitter.com/printscreen

Makeli nije priznao gol posle intervencije Mitrovića


Osim toga, podsećaju Hrvati, Makeli je bio u centru još jednog kontroverznog trenutka tokom polufinala Evropskog prvenstva 2021. između Engleske i Danske. Njegova odluka da dodeli Engleskoj penal, koji je realizovao Hari Kejn, izazvala je kontroverze jer je pad Rahima Sterlinga u kaznenom prostoru smatran spornim.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
usput

25.06.2024 10:09

Tako je to kad se izvrše pogrešne izmene igrača izvedeš alfa i omegu tima iz igre i onda su krivi 8 minuta nadoknade.....

usput

25.06.2024 10:09

Tako je to kad se izvrše pogrešne izmene igrača izvedeš alfa i omegu tima iz igre i onda su krivi 8 minuta nadoknade.....