"TO MU JE BILA OPROŠTAJNA POSETA!" Medvedev o poseti Zelenskog Harkovu! Nova ŠOKANTNA izjava - NE SLUTI NA DOBRO PO KIJEV?!

Autor:

Svet

16.05.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji su izvestili da je Zelenski održao sastanak štaba Vrhovnog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine u Harkovu

"TO MU JE BILA OPROŠTAJNA POSETA!" Medvedev o poseti Zelenskog Harkovu! Nova ŠOKANTNA izjava - NE SLUTI NA DOBRO PO KIJEV?!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, izrazio je svoje mišljenje o poseti ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Harkovu, nazivajući je "oproštajnom posetom".

Objavio je svoj stav na društvenoj mreži "VKontakte", postavljajući pitanje da li je Zelenski time "bacio novčić u vodu" ili da to namerno želi.

Njegovu objavu pratio je i kontroverzni post sa fotografijom pogubljenja Musolinija.

Ruska ofanziva u oblasti Harkova

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je rusko vojno osoblje grupe "Sever" napredovalo u dubinu odbrane neprijatelja, zauzevši niz naselja u oblasti Harkova.

Vitalij Gančev, šef ruske administracije regiona, dodatno je potvrdio da ruska vojska već kontroliše zapadni i severni deo pograničnog grada Volčanska.

Ovo napredovanje ruskih trupa usledilo je u vreme kada je Zelenski izrazio zabrinutost zbog mogućeg gubitka Harkova.

- Zelenski je posetio Harkov. Snažan potez. Oproštajna poseta. Da li je bacio novčić u vodu? Ili tako želi?" - napisao je Medvedev.

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Medvedev

 

Zelenski održao sastanak štaba Vrhovnog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine

Prethodno, mediji su izvestili da je Zelenski održao sastanak štaba Vrhovnog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine u Harkovu, što je bio snažan potez u kontekstu eskalirajućeg sukoba.

Ova poseta je privukla pažnju javnosti, posebno zbog medvedovljevih komentara o njenom karakteru.

Dmitrij Medvedev je svojom reakcijom na posetu Zelenskog Harkovu pokrenuo novu raspravu u vezi sa dinamikom događaja na istoku Ukrajine i odnosima između Rusije i Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading