VEROVALI ILI NE: Organizator Evropskog prvenstva uveo nova pravila - važe samo za SRBE i ENGLEZE!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.06.2024

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ovakva odluka ima obrise diskriminacije?

VEROVALI ILI NE: Organizator Evropskog prvenstva uveo nova pravila - važe samo za SRBE i ENGLEZE!

Foto: Republika

Izabranici selektora Dragana Stojkovića svoj premijerni meč na evropskoj smotri fudbala, nakon gotovo četvrt veka, odigraće u nedelju 16. juna, kad će se s početkom od 21 čas u Gelzenkirhenu sastati s reprezentacijom Engleske.

Prema ranijoj odluci organizatora, navedeni duel smatra se mečom visokog rizika.

Policija u Gelzenkirhenu je preduzela određene mere da bi osigurala da utakmica visokog rizika između Srbije i Engleske protekne bez incidenata. Jedna od naredbi bila je da ugostitelji poslužuju pivo niže vrednosti, sa sadržajem alkohola ne većim od 2,8 odsto, na dan utakmice, 16. juna. Takođe, na "Hajnrih Kenig placu", gde se očekuje veliko okupljanje navijača oba tabora, alkohol neće biti uopšte služen. Ovo su samo neke od mera koje su preduzete kako bi se osigurala bezbednost i sprečili potencijalni incidenti.

Očekuje se dolazak čak 40.000 engleskih navijača na Feltins arenu, gde će se odigrati utakmica između Srbije i Engleske. Nasuprot tome, broj srpskih navijača će biti znatno manji. Ova velika razlika u broju navijača mogla bi da bude izazov za organe reda i bezbednosti, posebno imajući u vidu da je meč proglašen utakmicom visokog rizika.

 

Iako se očekuje dolazak znatno manjeg broja srpskih navijača u poređenju s engleskim, britanski mediji su stvorili euforiju oko navodnih 500 srpskih huligana, koji će, prema njihovim tvrdnjama, zajedno sa Rusima jurišati na Engleze. Ovakve spekulacije su izazvale negodovanje i osudu u Srbiji, gde se ističe licemerje prisutno u britanskim medijima.

Ove mere i najave dolaska velikog broja engleskih navijača, uz spekulacije u britanskim medijima, dodatno su stavile fokus na bezbednost i moguće izazove koji se mogu pojaviti tokom ove utakmice visokog rizika. Sve oči su uprte ka nadležnim organima kako bi osigurali mirnu i bezbednu atmosferu tokom sportskog događaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Blic

13.06.2024 16:29

Naravno da imaju pravo Nemci jer Srbi ih mrze i pored zoga sto tamo zarađuju i nemci moraju biti oprezni