IPAK ODLAZI? Crveno-beli ostaju bez važnog šrafa u ekipi - Španija je sledeća destinacija!?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.06.2024

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spakovao je tri trofeja i otišao...

IPAK ODLAZI? Crveno-beli ostaju bez važnog šrafa u ekipi - Španija je sledeća destinacija!?

Foto: Starsport

Iskusni mađarski košarkaš Adam Hanga završio je svoju misiju u Beogradu nakon samo jedne sezone u dresu Crvene zvezde.

Iako su postojale opcije za produženje ugovora potpisanog prethodnog leta, izgleda da se to neće desiti pošto je Hanga blizu potpisa ugovora sa španskim klubom Huventudom. Očekuje se da će uskoro biti objavljeno zvanično potvrđivanje ove saradnje.

Hanga je bio izuzetno važan deo tima trenera Janisa Sferopulosa u protekloj sezoni, posebno na putu do osvajanja tri trofeja u regionalnom takmičenju, kao i Kupu Radivoja Koraća i srpskom nacionalnom šampionatu u kojm zbog povrede nije nastupio. Iako je zbog povrede šake propustio finiš sezone, njegov doprinos tokom sezone bio je neosporno značajan. Sa prosečno osam poena, 2,9 skoka i 2,4 asistencije u Evroligi, kao i 6,3 poena, 2,3 skoka i 2,6 asistencije u AdmiralBet ABA ligi, Hanga je pokazao svoju vrednost na terenu.

Foto: Starsport

Povratak u Španiju - Adam Hanga

 

Adam Hanga je profesionalnu karijeru započeo 2006. godine, a najveći deo karijere proveo je u Španiji, igrajući za Baskoniju, Barselonu i Real Madrid. Sa ekipom Real Madrida osvojio je Evroligu 2023. godine, dok je kao igrač Barselone 2017. godine bio proglašen za najboljeg defanzivca u takmičenju. Iako su ga San Antonio Sparsi draftovali 2011. godine, Hanga nije dobio priliku da pokaže svoje talente u NBA ligi. Takođe, Hanga je dugogodišnji reprezentativac Mađarske.

Povratak u Španiju predstavlja novi izazov u Hanginoj karijeri, s obzirom da je tamo proveo najbolje godine karijere i već nastupao za četiri tima. Potpisivanje ugovora sa Huventudom označavaće nastavak njegove uspešne karijere u evropskoj košarci.

Adam Hanga je ostavio dubok trag u Crvenoj zvezdi tokom svoje kratke ali značajne sezone u klubu. Njegov prelazak u Huventud predstavlja novu etapu u njegovoj impresivnoj karijeri, a navijači će sa sigurnošću pratiti njegove naredne korake u evropskoj košarci.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading