SULJAGIĆ KUKA NA SAV GLAS, POZVAO GA MUP SRPSKE : Mora na saslušanje kao osumnjičeni zbog ugrožavanja bezbednosti

Autor:

Svet

12.06.2024

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emir Suljagić dobio poziv MUP RS za ispitivanje u svojstvu osumnjičenog lica

SULJAGIĆ KUKA NA SAV GLAS, POZVAO GA MUP SRPSKE : Mora na saslušanje kao osumnjičeni zbog ugrožavanja bezbednosti

Foto: youtube.com/printscreen

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić objavio je da je dobio poziv od Policijske urpave Zvornik  za saslušanje zbog 'ugrožavanja sigurnosti'. 

Suljagić je objavio poziv kojeg mu je uputio MUP RS-a u kojem se zahteva da se javi u policijsku stanicu Srebrenica "radi ispitivanja u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog dela ugrožavanje bezbednosti".

Raport je ranije objavio da je Suljagića prijavio pripadnik MUP-a RS Adis Cibralić.

 

Naime, nakon što je Suljagić prijavio Hamdiju Fejzića za pretnje, Cibralić je telefonom zvao zaposlene Memorijalnog centra Srebrenica i raspitivao se da li je neko od njih davao izjavu vezanu za tu prijavu.

Potom je Suljagić pozvao Cibralića i pitao ga zbog čega se raspituje i kojim povodom zove zaposlene MC Srebrenica.


Cibralić je to prijavio kao 'ugrožavanje bezbednosti'. Raport je inače zvao Cibralića, ali on nije hteo da govori o ovoj temi.


Podsetimo, na dan usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Suljagić je pozvan i na saslušanje u Tužilaštvo BiH zbog navodnog raspirivanja "međunacionalne mržnje".

Inače,  Suljagić je  prijavio nadležnim organima da mu je u dva navrata pretio predsednik Upravnog odbora MC Srebrenica i bivši zamenik načelnika Srebrenice Hamdija Fejzić. 

Direkcija za koordinaciju policijskih tela Bosne i Hercegovine (DKPT) sačinila je dve službene zabeleške o pretnjama koje su u aprilu i krajem maja upućene Suljagiću, koji ima status štićene osobe. Prva pretnja zabeležena je 8. aprila, a druga 31. maja ove godine.

Osim izbora novog direktora MC Srebrenica, u oktobru se u BiH održavaju lokalni izbori, a u trci za načelnika su upravo Fejzić, te još dva kandidata iz reda Bošnjaka – Muhamed Avdić, zajednički kandidat Naroda i pravde (NiP), SDP-a i stranke „Napred“, i Faruk Đozić ispred Stranke BiH.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading