PUCALO SE NA GRANICI DVE KOREJE: Pjongjang poslao balone sa đubretom, odgovor Seula bio je brutalan (VIDEO)

Autor:

Svet

12.06.2024

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južna Koreja je tokom dvočasovnog emitovanja sa zvučnika puštala vesti i pop muziku.

PUCALO SE NA GRANICI DVE KOREJE: Pjongjang poslao balone sa đubretom, odgovor Seula bio je brutalan (VIDEO)

Foto: YouTube/South China Morning Post/Printscreen

Sestra Kim Džong Una, upozorila je da će vlasti u Pjongjangu odgovoriti na propagandu koju vrši Južna Koreja pomoću glasnih zvučnika i balona sa porukama.

Kako je preneo Glas Amerike, Kim Jo Džong je u saopštenju navela da Južna Koreja uporno provocira.

- Ako Južna Koreja nastavi sa slanjem poruka i širenjem propagande pomoću glasnih zvučnika kao provokacijom na granici, nema sumnje da će biti preduzete nove kontramere - prenela je KCNA, zvanična severnokorejska novinska agencija.

Južna Koreja je aktivirala zvučnike velike snage u nedelju, potvrdila je vojska u Seulu. To je odgovor na balone sa đubertom koje Severna Koreja šalje preko granice. Pjongjang je poslao u subotu oko 330 balona sa đubetom preko svoje južne granice, a 80 njih je preletelo u Južnu Koreju. U ponedeljak je lansirano još 310 balona, od čega se njih 50 prizemljilo preko granice.

Emitovanje programa sa jakih zvučnika trajalo je dva sata i to je prvi put da je Seul vršio propagandu na ovaj način posle punih šest godina.

Na odgovor Pjongjanga se nije dugo čekalo. Vojska Južne Koreje je potvrdila instaliranje zvučnika usemernih ka jugu. Pri instaliranju zvučnika nekoliko severnokorejskih vojnika je prešlo demarkacionu liniju koja razdvaja dve zemlje. Vojska Južne Koreje je ispalila hice upozorenja, nakon čega su se vojnici sa severa vratili na svoju stranu granice.

Južna Koreja je tokom dvočasovnog emitovanja sa zvučnika puštala vesti i pop muziku.

Ranije ovog meseca, Nacionalni savet za bezbednost Južne Koreje odlučio je da suspenduje pakt o smanjenju tenzija na Korejskom poluostrvu, a koji je bio na snazi od 2018. Cilj ovog sporazuma je smanjenje tenzija kako bi se izbegao rast napetosti i novi rat na Korejskom poluostrvu.

Vojnici Severne Koreje poslednjih nedelja seku šumu i podižu novu ogradu nedaleko od demilitarizovane zone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading