"IMAMO IZRAEL TAČNO TAMO GDE ŽELIMO" Procurile poruke vojnog vođe Hamasa

Autor:

Svet

12.06.2024

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

WSJ je izvestio da je u jednoj poruci Sinvar rekao da su civilne smrti u prethodnim sukobima bile "neophodne žrtve".

"IMAMO IZRAEL TAČNO TAMO GDE ŽELIMO" Procurile poruke vojnog vođe Hamasa

Foto: www.profimedia.rs

Vojni vođa Hamasa, Jahja Sinvar, rekao je da palestinska grupa ima prednost nad Izraelom u ratu u Pojasu Gaze, navodi se u izveštaju Wall Street Journal-a, u kome se pozivaju na procurile poruke u koje su imali uvid.

- Imamo Izraelce tačno tamo gde ih želimo - rekao je Jahja Sinvar političkom vođstvu Hamasa u Kataru, prema jednoj od poruka.

Datum poruke nije tačno utvrđen, ali WSJ piše da poruke sugerišu da Sinvar vrši pritisak da se rat nastavi, piše CNN.

WSJ je saopštio da je pregledao desetine poruka upućenih pregovaračima o prekidu vatre i Sinvara, koji se krio od napada na Izrael 7. oktobra koji je izazvao razorni rat u Pojasu Gaze.

WSJ je izvestio da je u jednoj poruci Sinvar rekao da su civilne smrti u prethodnim sukobima bile "neophodne žrtve", navodeći prošle ratove vezane za nezavisnost u mestima poput Alžira.

Dok se Izrael pripremao da uđe u Rafu pre muslimanskog meseca Ramazana u februaru, WSJ je rekao da je Sinvar pozvao političke lidere Hamasa da ne čine ustupke i umesto toga zalažu za trajni prekid rata.

- Kada Izrael uđe u Rafu, to neće biti šetnja parkom - navodno je rekao Sinvar u poruci političkom rukovodstvu Hamasa.

Koordinator Ujedinjenih nacija za hitnu pomoć (UNOCHA), Martin Grifits, saopštio je danas da će se u Pojasu Gaze do sredine jula više od milion Palestinaca suočiti sa glađu i smrću i pozvao lidere G7 da iskoriste svoj uticaj da to zaustave.

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO), Tedros Adhanom Gebrejsus, upozorio je na situaciju na palestinskoj teritoriji gde je više od 37.200 ljudi ubijeno u izraelskim napadima od 7. oktobra prošle godine, prenosi agencija Anadolija.

Istakao je da se uprkos izveštajima o povećanju isporuke hrane u Pojas Gaze, značajan deo njenog stanovništva i dalje suočava sa glađu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading