LUDNICA U TEKSASU: Dončić isključen - Džejlen Braun doveo Boston na prag osvajanja NBA prstena! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.06.2024

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još samo jedan korak ih deli od ostvarenja cilja koji se čeka više od decenije i po.

LUDNICA U TEKSASU: Dončić isključen - Džejlen Braun doveo Boston na prag osvajanja NBA prstena! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen/Celtics Junkies

NBA finale između Boston Seltiksa i Dalas Maveriksa pruža nezaboravne momente za ljubitelje košarke širom sveta.

U trećoj utakmici finala, Džejlen Braun je još jednom potvrdio svoj status zvezde, zakucavši loptu na spektakularan način i može se reći da je bio ključna figura u pobedi Bostona nad Dalasom rezultatom 106-99 (30:31, 20:20, 35:19, 21:29). Ovo nije prvi put da je Braun pokazao svoje skakačke sposobnosti, s obzirom da je i u prvoj utakmici u direktnom duelu protiv Luke Dončića "posterizovao" sjajnog slovenačkog košakraša.

Osim atraktivnih zakucavanja, Džejlen Braun briljirao tokom aktuelnog NBA finala. Sa prosečno ostvarenih 21.5 poena, pet skokova i 4.5 asistencija u prve dve utakmice serije protiv Dalasa, Braun je bio ključni igrač Bostona. U trećoj pobedi u seriji, učestvovao je sa 30 poena uz osam skokova i isto toliko asistencija, ističući svoj uticaj na terenu. Dodatno, Braun je nadmašio trenera Dalasa, Džejsona Kida, po broju postignutih trojki u plej-ofu, sa 237 postignutih pre treće utakmice finala.

Može se reći da je Luka Dončić ovoga puta bio tragičar. Usled zarađene šeste lične greške, morao je da napusti parket četiri minuta pre kraja meča.

 

 

Treba istaći da j viđena prava ludnica na parketu "Ameriken Erlajns Centra". Početkom poslednje deonice meča gosti su stigli do ogromnih +21 (91:70), ali Dalas u svega pet minuta uspeva da stigne na samo tri poena zaostatka, ali upravo u tom momentu nervozni Luka Dončić pravi neshvatljivu grešku i ostavlja svoju ekipu na cedilu i olakšava gostima da stignu na korak od "prstena".

Tejtum je postigao 31 poen, Braun 30, a Vajt 16. Na drugoj strani, Irving je postigao 35, a Dončić 27 poena.

Nakon trećeg poraza u isto toliko odigranih mečeva finalne serije NBA lige, Dalas se nalazi u veoma teškoj situaciji. Maveriksi će se boriti za opstanak u narednoj utakmici, koja je zakazana za petak u Dalasu. S obzirom na Brownovu izvanrednu formu, Dalas će morati da pronađe način da zaustavi ovog sjajnog mladog igrača kako bi imao šansu da se vrati u seriju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading