JOŠ JEDAN NOĆNI NAPAD RUSIJE: Udar na infrastrukturu, Ukrajinci strepe od dronova, SIRENE ZA UZBUNU ŠIROM ZEMLJE

Autor:

Svet

10.07.2024

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz napad na energetski objekat, tokom noći je u nizu regiona Ukrajine objavljena vazdušna uzbuna

JOŠ JEDAN NOĆNI NAPAD RUSIJE: Udar na infrastrukturu, Ukrajinci strepe od dronova, SIRENE ZA UZBUNU ŠIROM ZEMLJE

Foto: AP/Andrii Marienko

Noćas je ruska vojska izvela napad dronovima na energetski objekat u oblasti ukrajinskog grada Rovno, saopštio je ukrajinski distributer električne energije "Ukrenergo".

Prema saopštenju objavljenom na Telegramu i prenetom od strane Ukrinforma, napad je rezultirao isključenjem privatnih i industrijskih potrošača u pojedinim oblastima.

Trenutno se obnavlja napajanje strujom, dok su radovi na sanaciji u toku.

Uz napad na energetski objekat, tokom noći je u nizu regiona Ukrajine objavljena vazdušna uzbuna zbog pretnje od napada ruskih bespilotnih letelica tipa "šahed", kako navodi Ukrinform.

Podsetimo, u utorak je visoki zvaničnik NATO-a izjavio da Rusiji nedostaju municija i trupe da bi pokrenula veliku ofanzivu na Ukrajinu i mora da obezbedi značajne zalihe municije iz drugih zemalja od onih koje već ima.

Na brifingu za novinare pod uslovom anonimnosti, zvaničnik je rekao da ruski predsednik Vladimir Putin sprovodi tajnu kampanju u Evropi koja se sastoji od planiranja atentata, sabotaže i podmetanja požara u cilju podrivanja javne podrške Ukrajini.

- Ono što danas vidimo su veoma veliki ruski gubici. Rusija pokušava da zauzme teritoriju. Videli smo da ukrajinska odbrana značajno napreduje - rekao je zvaničnik NATO-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading