HITNA AKCIJA SPASAVANJA NA DURMITORU! Povređena državljanka Francuske (14) tokom planinarenja!

Autor:

Svet

31.07.2024

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova brza i efikasna akcija spasavanja još jednom ističe važnost Gorske službe spasavanja i koordinacije sa Hitnom pomoći u pružanju pomoći povređenim planinarima na Durmitoru

HITNA AKCIJA SPASAVANJA NA DURMITORU! Povređena državljanka Francuske (14) tokom planinarenja!

Foto: pixabay.com

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore i Aviohelikopterske jedinice MUP-a izveli su spasilačku akciju na Durmitoru, na lokalitetu Prutaš.

- Maloletna državljanka Francuske, stara 14 godina, tokom planinarenja zadobila je povredu glave. Nakon ukazane pomoći ona je transportovana u Klinicki centar Crne Gore. Poziv za pomoć upućen je putem OKC 112 Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a - potvrđeno je za RINU u Gorskoj službi spašavanja Crne Gore.

Oni su tokom letnje sezone imali ne tako mali broj spasilačkih akcija na planinama, stoga na sve turiste ali i građane Crne Gore apeluju da se u planinarenje rizčnim terenima ne upuštaju bez pratnje iskusnog vodiča.

Podsetimo, pripadnici Gorske službe spasavanja Crne Gore i Aviohelikopterske jedinice MUP-a sproveli su akciju na Durmitoru, u reonu Planinice, u kojoj je pružena pomoć državljaninu Srbije, kome je pozlilo.

Kako je saopšteno iz te službe, tokom skyrunnig trke koja se održava na Durmitoru, jednom takmičaru, državljaninu Srbije, je pozlilo, prenosi portal CDM.

Nakon ukazane pomoći on je transportovan u Klinički centar Crne Gore, prenosi Tanjug.

Na teritoriji Durmitora, tačnije u reonu Sedlene grede, odigrala se i prava drama kada se tokom planinarenja povredila državljanka Češke B.K. (24).

Pripadnici Gorske službe spasavanja izveli su još jednu uspešnu akciju spasavanja sa teško pristupačnog terena.

- Devojka je zadobila povredu glave usled udara kamena. Naša ekipa je odmah upućena na teren, Čehinja je brzo locirana i pronađena. Nakon ukazane pomoći i transporta ona je predata ekipi Hitne pomoći Žabljak - potvrđeno je za RINU u GSS CG.

U akciji su sudelovali pripadnici SZ Žabljak, a poziv za pomoć je upućen putem OKC 112 Direktorata za zaštitu i spasavanje MUP-a.

Ova brza i efikasna akcija spasavanja još jednom ističe važnost Gorske službe spasavanja i koordinacije sa Hitnom pomoći u pružanju pomoći povređenim planinarima na Durmitoru.

Sigurnost posetilaca planina je od izuzetne važnosti, a angažovanje ovakvih službi pokazuje posvećenost u očuvanju bezbednosti u prirodi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading