VELIKA EKSPLOZIJA ODJEKNULA U HRVATSKOJ! Oglasila se policija, evo šta se dogodilo (VIDEO)

Autor:

Svet

31.07.2024

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je građane pozvala da slobodno predaju oružje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva, te da neće biti sankcionisani

VELIKA EKSPLOZIJA ODJEKNULA U HRVATSKOJ! Oglasila se policija, evo šta se dogodilo (VIDEO)

Foto: MUP RH, Index.hr

Hrvatska policija je objavila vest o detoniranju minsko-eksplozivnih sredstava u jezeru Drnja, prenosi Index.hr.

- Vezano uz pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava u jezeru u Drnju donesena je odluka o postupku neutralizacije koja je sprovedena danas, 31. jula, u jutarnjim satima.

- Uz sve mere bezbednosti izvršena je kontrolisana detonacija minsko-eksplozivnih sredstava (jedna ručna bomba i dve mine) koju su obavili policijski službenici kontradiverzione ronilačke grupe Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko-križevačke uz prisustvo voditelja za tu vrstu ronjenja u komandi za intervencije - saopštila je policija, koja je objavila snimke akcije.

 

 

 

- Ovo je svakako dobra prilika da sve naše građane podsetimo na nacionalnu preventivnu kampanju 'Manje oružja, manje tragedija', koja omogućava dobrovoljnu predaju eksplozivnih i ubojnih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, municija i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske stanice, već želju za dobrovoljnom predajom prijavite na broj 192, odnosno najbližoj policijskoj stanici. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojna sredstva.

- Napominjemo da dobrovoljna predaja oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.

- Ujedno, upozoravamo građane da eksplozivna i druga ubojna sredstva nipošto ne ostavljaju u prirodi, ne odbacuju u jezera, reke ili neke druge lokacije (na ulici i đubrištima, u kontejnerima...) jer time direktno ugrožavaju vlastite živote, ali i živote drugih ljudi - zaključuje se u saopštenju.

(Republika/Index.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading