EVAKUACIJA U HRVATSKOJ! SITUACIJA NIJE DOBRA! Vatrogasci prolaze kroz vatru: "Bože, pomozi!" Očekuje se NAJGORE! (VIDEO)

Autor:

Svet

31.07.2024

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljeni novi snimci požara koji još uvek besne na jugu Hrvatske

EVAKUACIJA U HRVATSKOJ! SITUACIJA NIJE DOBRA! Vatrogasci prolaze kroz vatru: "Bože, pomozi!" Očekuje se NAJGORE! (VIDEO)

Foto: printscreen/facebook

Vatra s požarišta kod Tučepa sada se širi prema Podgori i parku prirode Biokovo, javlja HRT. Policija je potvrdila da je uzrok požara nepažnja 65-godišnjeg pčelara, koji nije dobro ugasio žar iz dimilice.

Vatrogasni komandant Goran Bušelić izvestio je da je situacija teška i da se pogoršava s dolaskom noći: "Popodne je bilo vetra, a nakon maestrala požar se proširio. Kanaderi su odradili svoje, ali trenutna situacija nije dobra."

Vatra se sada širi od Tučepa prema Podgori, gde će vatrogasci bazirati sve svoje snage i napraviti liniju odbrane. Počela je evakuacija dela gornje Podgore, gde su ugrožene kuće s bazenima, javlja HRT.

 

 

 

Bušelić je naglasio da im nedostaje ljudi i opreme: "Čekamo pomoć, fali nam cisterni i ljudi. Da je više toga, bilo bi lakše."

Načelnik opštine Tučepi Ante Čobrnić izjavio je da su meštani manje-više navikli na požare, ali su gosti hotela bili u panici: "Neki gosti su napustili Tučepe, ali najvažnije je da nije bilo tragedija ili ozbiljnih povreda."

Danas je poslepodne buknuo i požar u Segetu, ali je situacija tamo bolja nego u 15 sati kada je požar izbio, prema komandantu DVD-a Trogir.

Vatra s požarišta kod Tučepa se širi prema Podgori i parku prirode Biokovo, gde će vatrogasci bazirati sve svoje snage i raditi na liniji odbrane. Počela je evakuacija dela gornje Podgore, gde su ugrožene kuće, javio je HRT.

 

 

 

Na snimku se vide vatrogasci DVD-a Vranjic koji prolaze kroz vatru na području Biokova. "Bože, pomozi", čuje se kako govore vatrogasci na snimku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading