OTKRIVEN UZROK VELIKOG ŠUMSKOG POŽARA U MAKARSKOJ! Pčelar (65) napravio neverovatnu glupost, sada mu preti zatvor?!

Autor:

Svet

31.07.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom i u blizini Skradina i Zadra

OTKRIVEN UZROK VELIKOG ŠUMSKOG POŽARA U MAKARSKOJ! Pčelar (65) napravio neverovatnu glupost, sada mu preti zatvor?!

Foto: Youtube/Printscreen/Makarska televizija

Požar koji je juče izbio na području Gornjih Tučepa izazvao je pčelar koji nije do kraja ugasio žar iz dimilice, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Policajci iz Makarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje teškog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti iz nehata (čl. 222 st. 3 u vezi čl. 215 st. 3 KZ-a RH-a).

Sprovedenim uviđajem utvrđeno je kako je centar požara kraj košnica gde je 65-godišnjak ranije toga dana odbacio žar iz dimilice i polio ga vodom. Pčelarska dimilica služi za umirivanje pčela dimom pri otvaranju košnice.

Sledi podnošenje krivične prijave Opštinskom državnom tužilaštvu u Splitu, piše u saopštenju.

Hrvatski vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom u blizini Skradina i Zadra, a onda je zbog požara kod Makarske zatvoren put zbog čega je saobraćaj preusmeren na zaobilazne pravce.

Makarski, omiški i splitski vatrogasci gasili su požar koji je u večernjim satima buknuo u Tučepima. Goreli su trava i makija, a zbog vetra se vatra brzo proširila.

- Zatvoren je put D 512 u mestu Gornji Tučepi zbog gašenja požara koji je izbio na otvorenom prostoru - saopštila je policija, prenosi Indeks.

Vatra kod Skradina progutala je oko 500 hektara niskog rastinja i borove šume. Najteža situacija bila je na potezu Rupe - Plastovo, a postojala je mogućnost da se požar proširi u pravcu Dubravice i Nacionalnog parka Krka.

Na gašenju požara bilo je angažovano 125 vatrogasaca i 45 vozila i snage iz vazduha, koje su angažovane i na požaru u blizini Zadra.

Požar na području Smokovića kod Zadra je u jednom trenutku ušao na područje kasarne, ali je širenje vatre zaustavljeno.

Vatrogasci i policija su evakuisali decu i starije osobe iz obližnjeg romskog naselja. Stanje na terenu je trenutno zadovoljavajuće, a vatrogasci aktivno rade na gašenju požara, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading