"ORLOVI", NE MORATE DA IGRATE KO NEMCI I ŠPANCI, DOVOLJNO JE KO GRUZIJA! Kada će Srbija biti senzacija poput hita ovog EVRO 2024

Autor:

Sport

27.06.2024

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da i mi nekada doživimo da budemo bolji od svojih učitelja, kao Gruzini od Kristijana Ronalda.

"ORLOVI", NE MORATE DA IGRATE KO NEMCI I ŠPANCI, DOVOLJNO JE KO GRUZIJA! Kada će Srbija biti senzacija poput hita ovog EVRO 2024

Foto: Starsport

fudbaleri Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je još jedno veliko takmičenje već u grupnoj fazi. Na EVRO 2024 ostvarili smo poraz od Engleske (1:0) i remije sa Slovenijom (1:1) i Danskom (0:0), što je bilo dovoljno za tek 19. mesto. Iza nas su Albanija, Hrvatska, Škotska, Češka i Poljska, dok su u osmini finala, uz evropske gigante, recimo Rumunija, Slovenija, Turska, Austrija, ali pre svega Gruzija kao najveće i najprijatnije iznenađenje Evropskog prvenstva.

Gruzini su skupo prodali kožu u porazu od Turske (3:1) a onda su osvojili bod protiv Češke. I kada su ih svi otpisali, oni su sa 2:0 savladali Portugal koji je na terenu, doduše imešan sastav, predvodio Kristijano Ronaldo. Zato se postavlja pitanje, zašto naš tim predvođen selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem nije mogao da odigra bar kao Gruzija, ne mora kao Nemačka ili Španija. Slovenija i Danska nisu bolje od Češke i Turske, kao ni Engleska od Portugala. Dakle, problem je u nama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Senzacija EVRO 2024: Fudbaleri Gruzije

Ni igrači Gruzije, čija imena ne možemo da izgovorimo niti da napišemo, sigurno nisu bolji od naših. da jesu, igrali bi u boljim timovima. Ovako, kraj njih stoje imena klubova kao što su Valensija, APOEL, Slovan, Mec, Kremoneze, Napoli i ekipe još manje poznate širokim narodnim masama. Istina, nisu ni "orlovi" što su nekad bili, ali opet jedan Vlahović iz Juventusa, Lukić iz Fulama ili Tadić iz Fenerbahčea sigurno bi trebalo da igraju bolje.

Zašto neko od naših igrača nije nadmašio svog učitelja, kao što je to uradio Kvič Kvarackeli kada je dao gol protiv Ronalda. I ne samo on, nego još 10 fudbalera iz sinoćnjeg sastava Gruzije. Naime, njih 11 je bilo na Ronaldovoj fudbalskoj akademiji koji je 2013. otvorio u Tbilisiju, a 11 godina kasnije su mu održali čas fudbala.

Inače, Gruzija će u osmini finala igrati protiv Španije 20. juna u Kelnu. Ostale parove čine Švajcarska i Italija (Subota, 29. jun, 18.00, Berlin), Nemačka i Danska (Subota, 29. jun, 21.00, Dortmund), Engleska i Slovačka (Nedelja, 30. jun, 18.00, Gelzenkirhen), Francuska i Belgija (Ponedeljak, 1. jul, 18.00, Diseldorf), Portugal i Slovenija (Ponedeljak, 1. jul, 21.00, Frankfurt), Rumunija i Holandija (Utorak, 2. jul, 18.00,  Minhen), te Austrija i Turska (Utorak, 2. jul, 21.00, Lajpcig).



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading