VELIČANSTVEN PRIZOR NA KULI BEOGRAD! Zasijala posebnim sjajem u čast Vidovdana - CELOM SVETU POSLATA JASNA PORUKA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

29.06.2024

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jedan od najvažnijih datuma u srpskoj istoriji!"

VELIČANSTVEN PRIZOR NA KULI BEOGRAD! Zasijala posebnim sjajem u čast Vidovdana - CELOM SVETU POSLATA JASNA PORUKA! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/kula_belgradeиbelgradewaterfront

U čast jednog od najvećeg nacionalnog praznika Vidovdana, Kula Beograd juče je zasijala posebnim sjajem.

-Sećanje na slavne junake Kosovske bitke ostaje zabeleženo na najvišoj zgradi u Srbiji i regionu. Prenoseći se sa predaka na potomke i generacije koje tek dolaze – saopštila je kompanija Belgrade Waterfront čestitajući Vidovdan građanima Srbije.

 

 

- Danas obeležavamo Vidovdan, veliki nacionalni praznik Srbije. Srpska pravoslavna crkva, njeni vernici i Srbi uopšte, Vidovdan obeležavaju s posebnim poštovanjem, pre svega, kao sećanje na svesnu žrtvu kneza Lazara i svih njegovih saboraca. Kula Beograd danas sija njima u čast i sećanje, istovremeno pokazujući veliko poštovanje i zahvalnost borcima bitke na Kosovu, borcima koji su naš ponos i istorija - piše na zvaničnoj Instagram stranici Kule Beograd.

Podsećamo, u Srbiji su se juče nizom manifestacija obeležavali nacionalni praznik Vidovdan i 635. godišnjica Boja na Kosovu, a tim povodom je u Kruševcu održana centralna manifestacija i svečana sednica Vlade Srbije.

Sednici Vlade, u Gradskoj kući u Kruševcu, prethodio je deo centralne državne ceremonije obeležavanja Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara - 28. jun, koju je predvodio premijer Miloš Vučević.

U manastiru Ravanica ujutru je održan parastos Svetom knezu Lazaru i kosovskim junacima, koji su služili vladika Ignjatije i sveštenstvo SPC, a kojem je prisustvovao premijer Vučević.

Njega su u manastirskoj porti dočekali vladika braničevski Ignjatije i igumanija mati Marija.

Srpska pravoslavna crkva, njeni vernici, Srbi uopšte, Vidovdan obeležavaju s posebnim poštovanjem, pre svega kao sećanje na svesnu žrtvu kneza Lazara, kosovskog mučenika, i svih njegovih saboraca, u Boju na Kosovu na Vidovdan 1389, protiv Turaka.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading