E, OVO ZASLUŽITE KAD SE LAVOVSKI BORITE ZA SVOJU ZEMLJU! Gruzijski milijarder častio igrače SA 10 MILIONA I OBEĆAO JOŠ

Autor:

Sport

28.06.2024

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najlepša priča prvenstva.

E, OVO ZASLUŽITE KAD SE LAVOVSKI BORITE ZA SVOJU ZEMLJU! Gruzijski milijarder častio igrače SA 10 MILIONA I OBEĆAO JOŠ

Foto: Tanjug/AP

Osnivač gruzijske vladajuće stranke, milijarder i bivši premijer Bidzina Ivanišvili, najavio je da će donirati 30 miliona larija (što je približno 10,7 miliona dolara) nacionalnoj fudbalskoj reprezentaciji Gruzije. Ova velikodušna donacija usledila je nakon što je tim pobedio Portugal u poslednjoj utakmici Grupe F na EVRO u Nemačkoj i plasirao se u osminu finala.

Ivanišvili čestitao je timu na onome što je nazvao "istorijskom pobedom iz snova" i obećao novčanu podršku iz svoje dobrotvorne fondacije. U saopštenju, njegova stranka Gruzijski san potvrdila je ovo obećanje i najavila da će Ivanišvili donirati čak i dodatnih 10 miliona larija ukoliko Gruzija uspe da pobedi Španiju u osmini finala.

Rođen u Gruziji, Bidzina Ivanišvili stekao je značajno bogatstvo u Rusiji tokom 90-ih godina pre nego što se vratio u svoju domovinu i osnovao političku stranku Gruzijski san 2011. godine. Nakon pobede na izborima 2012. godine, Ivanišvili je bio premijer Gruzije godinu dana. Njegovo bogatstvo procenjuje se na pet milijardi evra, a ovom donacijom pokazuje svoju posvećenost podršci gruzijskom fudbalu i sportu uopšte.


Podsetimo, ovo takmičenje predstavlja prvo veliko takmičenje za Gruziju od sticanja nezavisnosti 1991. godine, a plasman u osminu finala pokazuje koliko je ova zemlja napredovala u fudbalu. Predvođeni Kvarackelijom i najboljim strelcem grupne faze EVRO Mikautadzeom pišu istoriju u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading