UEFA SUDBINU SRBIJE POVERILA NJEMU U RUKE: Jedan od najboljih sudija Evrope na centru protiv Danske

Autor:

Sport

21.06.2024

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica se igra u utorak 25. juna od 21 čas u Minhenu.

UEFA SUDBINU SRBIJE POVERILA NJEMU U RUKE: Jedan od najboljih sudija Evrope na centru protiv Danske

Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih svetskih sudija Danijele Orsato deliće pravdu na meču trećeg kola C grupe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj između fudbalera Srbije i Danske. Ovakvo delegiranje arbitra od strane UEFA je krajnje neobično imajući u vidu da je on već bio na centru "orlovima" na ovom EVRO 2024 i to na utakmici protiv Engleske u kojem smo poraženi sa 1:0.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Danijele Orsato

Iako je njegov rad ocenjen kao korektan posle tog susreta, postoji mišljenje da je mogao da pokaže na belu tačku posle guranja Mitrovića u šesnaestercu Ostravljana početkom drugog poluvremena. Ipak, njegovo iskustvo nije dovedeno u pitanje, s obzirom na to da je Orsato ispratio Srbiju na Svetsko prvenstvo u Kataru, te je delio pravdu na ključnom meču sa Portugalom kada je Mitrović pogotkom u nadoknadi vremena odveo Srbiju na Mundijal.

Orsato je poznat po tome što se ne libi da se uhvati za džep i potegne kartone. U svojoj karijeri je na 28 utakmica podelio 128 žutih kartona (prosečno 4,7 po utakmici), osam crvenih (dva direktna), te 11 puta pokazao na belu tačku. Ovo govori o njegovoj odlučnosti da održava red na terenu.


Ove sezone, Orsato je bio glavni arbitar na sedam utakmica Lige šampiona, uključujući polufinale između Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund, kao i meč između Mančester Sitija i Reala Madrida koji je rešen penalima (4:5). Takođe, sudio je i na stadionu "Rajko Mitić" u grupnoj fazi, kada je Lajpcig slavio protiv Crvene zvezde pogocima Ćavija Simonsa i Loisa Opende (2:1).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading