RETROSPEKTIVA: Stari kontinent dobija novog vladara! Nemci nakon prekida eliminisali srpske dželate!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.06.2024

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmina finala: Švajcarska - Italija 2:0; Nemačka - Danska 2:0

RETROSPEKTIVA: Stari kontinent dobija novog vladara! Nemci nakon prekida eliminisali srpske dželate!

Foto: Profimedia

Najvažnije bitke ovogodišnjeg Evropskog prvenstva su počele, a prvog dana nokaut faze takmičenja, Stari kontinent je dobio i prva dva četvrtfinalista.

Švajcarska - Italija 2:0

"Sajdžije" su pružili daleko više na Olimpijskom stadionu u Berlinu, pokazale su da su u ovom momentu kvalitetniji rival u odnosu na još uvek aktuelnog šampiona Evrope i zasluženo su stigli do trijumfa nad Italijanima.

Daleko organizovanije, spremnije i odlučnije igrale su "sajdžije" koje su posle nekoliko propuštenih prilika zasluženo povele već u prvom poluvremenu. Donaruma je u više navrata spasavao "azure" do 37. minuta, ali tada već ništa nije mogao. Remo Frojler je šutirao neodbranjivo u malu mrežu protivničkog gola. Tim rezultatom se otišlo na pauzu, a samo što su se igrači vratili sa iste, usledio je pravi šok za Italijane.

Ruben Vargas je pravom golčinom matirao Donarumu i od tog šoka na samom startu drugog dela "azuri" nisu mogli da se oporave. Pokušavala je Spaletijeva ekipa da se vrati u igru, ali su Švajcarci izgledali toliko moćnije i uopšte ne treba čuditi ako se dogodi da odu do samog kraja i baš oni preuzmu krunu od Italijana.

Švajcarcima sada ostaje da sačekaju rivala u borbi za polufinale, a protivnik će im biti bolji iz duela između Engleske i Slovačke.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Švajcarci sanjaju najlepšre snove

 

Nemačka - Danska 2:0

Prema očekivanjima domaćin EVRO 2024, selekcija Nemačke obezbedila je plasman među osam najboljih selekcija Starog kontinenta.

"Panceri" su zasluženo savladali ekipu koja je u prethodnom meču, zahvaljujći remiju eliminisala "orlove", a meč je zaista imao neobičan tok.

Sevalo je na terenu, a onda je počelo i van njega. Od starta je Nemačka krenula izvanredno i već u četvrtom minutu povela. Međutim, taj gol je poništen što je diglo veliku prašinu. Pomirio se domaćin sa tim i nastavio da pritiska rivala, ali je sve to nekako preživela Danska i zaigrala bolje posle pola sata. I baš u tim trenucima - dogodila se neočekivana okolnost koja nije prijala nijednom timu. Nakon 39 minuta igre bez golova duel je prekinut i ekipe su otišle u svlačionicu, a razlog je bio nesvakidašnji.

Foto: Profimedia

Nevreme je prekinulo meč Evropskog prvenstva

 

Ozbiljno nevreme je zahvatilo Dortmund, a posle jakog udara groma sudija Majkl Oliver odlučio je da igrače povuče sa terena, te ih kasnije pošalje i u svlačionicu jer se kiša nije smirivala, već je i grad počeo da pada. Međutim, posle nešto više od 20 minuta tokom kojih se publika lepo zabavila, ekipe su se vratile, a onda ubrzo ponovo otišle na pauzu na poluvremenu.

Drugi deo igre doneo je strašan početak! Od heroja do tragičara u samo jednom minutu bio je put štopera Danske, Joakima Andersena! Naime, defanzivac je u 48. minutu posle meteža ispred Nojerovog gola najbolje reagovao i smestio loptu u mrežu. Usledilo je veliko slavlje Hjulmandovog tima i manjeg dela navijača na stadionu, međutim, brzo je došao veoma hladan tuš - pogodak je poništen zbog najminimalnijeg mogućeg ofsajda!

 

 

Da stvar bude gora, dok se još oporavljao od šoka - Andersen je samo minut kasnije skrivio jedanaesterac! Nemačka je napadala, usledio je centaršut sa strane, a štoper je neoprezno podigao ruku i onda istom minimalno zakačio loptu. Majkl Oliver je odmah dobio signal iz VAR sobe i posle gledanja snimka brzo dosudio najstrožu kaznu. Kai Haverc je to umeo da iskoristi, a iako je Šmajhel bio na lopti, ovaj udarac već nije mogao da zaustavi. Na sve to se nadovezao i Džamal Musijala i izvrsnom solo akcijom, te još lepšom završnicom zapečatio sudbinu Danaca i poslao ih kući.

Nemačka će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz meča u kojem se sastaju Španija i Gruzija.

Pred nama je novi dan Evropskog prvenstva i još dva susreta osmine finala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading