SKANDAL U HAMBURGU! Nemačka policija ŠURUJE S ALBANCIMA, pokazuje dvoglavog orla, pleše s navijačima! (VIDEO)

Autor:

Sport

19.06.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvat ljubi tuđu zastavu, a svi zajedno kliču teroristi sa Kosova i Metohije.

SKANDAL U HAMBURGU! Nemačka policija ŠURUJE S ALBANCIMA, pokazuje dvoglavog orla, pleše s navijačima! (VIDEO)

Foto: prinskrin

Dok se gradom Hamburgom širi uzbuđenje pred meč drugog kola Grupe C na prvenstvu Evrope, jedan snimak izaziva kontroverzu na društvenim mrežama. Naime, na snimku se vidi nemački policajac koji se pridružio albanskim navijačima, noseći lažnu zastavu Kosova i izvodeći tradicionalni ples. Dodatno, policajac je na kraju gestikulirao simboliku dvoglavog orla, što je izazvalo burne reakcije javnosti.

Snimak je brzo postao viralan, a reakcije su podeljene. Dok jedni osuđuju ovakvo ponašanje policajca kao provokaciju, drugi vide u tome samo nevino uključivanje u zabavu. 

Prosudite sami:


Iz policije u Hamburgu još uvek nema zvaničnog komentara na ovaj događaj, ali se očekuje da će se oglasiti povodom ovog incidenta. Takođe, očekuje se i reakcija zvaničnika UEFA, koja je već ranije apelovala na sportsko ponašanje i poštovanje nacionalnih simbola tokom prvenstva.

Uoči meča između Hrvatske i Albanije danas od 15 sati, atmosfera u Hamburgu je izuzetno živa. Albanski navijači zajedno sa toplom braćom iz Hrvatske prave feštu na ulicama, a pesme i pokliči puni su mržnje prema Srbiji. U jednom od snimaka navijač Hrvatske dobija ovacije nakon što ljudi albansku zastavu, dok svi zajedno skandiraju teroristi sa Kosmeta Ademu Jašariju.

Incident i snimak koji je izazvao burne reakcije svakako će ostati tema diskusija u danima koji slede, ali je jasno da je izazvao pažnju javnosti i postao deo narativa oko prvenstva Evrope u Nemačkoj

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading