EVRO 2024, DAN 4: "Trikolorima" su Austrijanci prva prepreka na pohodu ka vrhu! Mogu li Rumuni i Slovaci da pomrse račune favoritima u grupi E?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.06.2024

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropsko prvenstvo se nastavlja...

EVRO 2024, DAN 4: "Trikolorima" su Austrijanci prva prepreka na pohodu ka vrhu! Mogu li Rumuni i Slovaci da pomrse račune favoritima u grupi E?

Foto: UEFA

Samo 13 minuta odolevala je odbrana fudbalske reprezentacije Srbije protiv Engleske, koja je na žalost naših mnogobrojnih navijača, stigla do vođstva preko Džuda Belingema.

Vezista madridskog Reala odlično je iskoristio nepažnju u zadnjoj liniji izabranika Dragana Stojkovića Piksija, pa je neometan iz srca šesnaesterca u "engleskom stilu", udarcem glavom doveo vicešampione Starog kontinenta do prednosti.

Ovim pogotkom Englezi su stigli do prva tri boda na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, a samim tim je i okončan treći takmičarski dan.

Već dana, u ponedeljak 17. juna očekuju nas nova uzbuđenja, a na programu je drugi meč prve runde Grupe C, kao i dueli u okviru Grupe D.

Rumunija : Ukrajina

Dan započinjeno u ustaljenom terminu od 15 časova kada će se na minhenskoj "Alijans Areni" sastati nacionalni timovi Rumunije i Ukrajine.

Iako za mnoge navedeni susret neće biti preterano atraktivan očekuje se zanimljiva fudbalska predstava 

Rumuni su kvalifikacije okončali kao prvoplasirana ekipa Grupe I gde su bez poraza stigli do plasmana na EVRO 2024 ispred selekcije Švajcarske.

Sa druge strane Ukrajina je vizu za Nemačku izvadila kroz dodatni baraž gde su u dva meča bili bolji od Bosne i Hercegovine i Islanda.

Kada je reč o kladionicama, Ukrajinci su apsolutni favoriti, ali ostaje da to pokažu i na terenu.

Belgija : Slovačka

Od 18 časova na programu je drugi meč Grupe D u kojem u Frankfurtu apsolutni favorit selekcija Belgije dočekuje Slovačku koja je svoj kvalitet pokazala u kvalifikacionom ciklusu zauzevši drugu poziciju u kvalifikacionoj grupi iza neprikosnovenog Portugala.

Svakako sve sem trijumfa Belgijanaca bilo bi prvorazredno iznenađenje, a o tome govore i kladionice koje gotovo da Slovacima ne daju ni promil šansi.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Detalj sa nedavnog duela reprezentacija Austrije i Srbije (2:1)

 

Austrija : Francuska

Za kraj četvrtog dana sledi prava fudbalska poslastica.

Na "Merkur Areni" u Diseldorfu, selekcija Austrije koja je nedavno u pripremnom meču u Beču savladala "orlove", sastaće se sa Francuzima koji se smatraju jednim od favorita ovogodišnje smotre evropskog fudbala.

Obe selekcije nisu imale većih problema u kvalifikacionom ciklusu. Francuzi su u osam mečeva ostvarili sedam trijumfa i samo jedan remi (Grčka 2:2), dok su Austrijanci u konkurenciji Belgije, Švedske, Azerbejdžana i Estonije zauzeli drugu poziciju sa čak devet bodova prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta.

Ukoliko bi smo favorita tražili po mišljenjima bukmejkera, Francuzi se moraju da brinu za premijerne bodove na EVRO 2024, ali ostaje da to dokažu i na terenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading