LAJČAK ZABORAVLJA DA SA KURTIJEM IMA POSLA: "Očekujem da dolaze sa vizijom i političkom hrabrošću" - evo šta je poručio pred početak dijaloga!

Autor:

Vesti

26.06.2024

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je kao i uvek istakao značaj dijaloga, Kurti nastavlja sa provokacijama.

LAJČAK ZABORAVLJA DA SA KURTIJEM IMA POSLA: "Očekujem da dolaze sa vizijom i političkom hrabrošću" - evo šta je poručio pred početak dijaloga!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, izrazio je nadu da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti doći na novu rundu dijaloga u Briselu "sa vizijom i političkom hrabrošću" koja je, kako je naglasio, potrebna da bi se dve strane približile evropskoj budućnosti. Lajčak je istakao da je prethodnu nedelju posvetio temeljnim pripremama, uključujući posete Kosovu i Srbiji kako bi razgovarao o svrsi ovog sastanka - sagledavanju postignuća i planiranju narednih koraka, naročito u vezi sa primenom Sporazuma o putu ka normalizaciji.

Miroslav Lajčak je istakao da su razgovori bili otvoreni, iskreni i važni za normalizaciju odnosa između dve strane. Pored toga, napomenuo je da je bio i u Grčkoj kako bi razgovarao o perspektivi za pristupanje Zapadnog Balkana na Konferenciji o miru i održivom rastu u Atini. Njegova posvećenost temeljnim pripremama nagoveštava ozbiljan pristup rešavanju pitanja između Beograda i Prištine.

Lajčak je naglasio da je sve spremno za današnji sastanak, izražavajući nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da Kosovo i Srbiju približe njihovoj evropskoj budućnosti. Njegova optimistična retorika sugeriše da postoji očekivanje da će dijalog rezultirati koracima ka evropskoj integraciji obe strane.

Miroslav Lajčakova posvećenost i optimizam predstavljaju važan element u procesu pregovora između Beograda i Prištine, dok se očekuje da će današnji sastanak biti korak napred ka postizanju obostrano prihvatljivog rešenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slavica

26.06.2024 10:45

A ja očekujem da se makne ovaj korumpirani EU dužnosnik koji damo tadi po naređenju i samo za svoj džep