JAKE REČI STOJKOVIĆA POSLE NEUSPEHA! Idemo na POBEDU protiv Slovenije!

Autor:

Sport

17.06.2024

00:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" izgubili na premijeri od Engleske.

JAKE REČI STOJKOVIĆA POSLE NEUSPEHA! Idemo na POBEDU protiv Slovenije!

Foto: Tanjug/AP

Srpski reprezentativci pognutih glava napustili su megdan protiv Engleske, pošto su poraženi 0:1 golom Džuda Belingema u 13. minutu.

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi izneo je svoje viđenje meča na konferenciji za medije, ocenivši da ima mesta za optimizam:

- Nisam zadovoljan rezultatom, naravno. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo, večeras se vraćamo u Augzburg. Sutra ćemo odraditi lagani trening, spremamo se najbolje što možemo za Sloevniju. Idemo na pobedu. Čestitao sam momcima za angažovanje, stil fudbala, požrtvovanje... - rekao je Stojković.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Međutim, generalni utisak selektora je pozitivan nakon utakmice u Gelzenkirhenu. 

- Kvalitetna utakmica sa obe strane, Englezi su jako dobar tim, ali je Srbija pokazala hrabrost i dobar fudbal. Uspeli smo u našoj nameri, izmenama smo neke stvari doveli u normalu, posed lopte je bio kod nas, rival se branio. Ponosan sam na reakciju igrača i hrabrost, pretrčali su mnogo kilometara. U fudbalu je tako... Možda nismo zaslužili da izgubimo, ali - idemo dalje

Među pitanjima bio je i ono vezano za činjenice da su "orlovi" Mundijal u Kataru takođe započeli sa favoritom za osvajanje - Brazilom, odnosno, šta se promenilo u igri Srbije u odnosu na turnir od pre dve godine. 

- Napredovali smo, pre dve godine u Kataru je bilo 2:0, sada je 1:0. Šalim se, naravno... Glavna razlika je što su svi momci zdravi, za razliku od Mundijala. Motivisani su, igraju za tim, nema prostora za individualne akcije, sve je foksuirano na timski duh. Momci su dali sve od sebe danas, situacija je dobra jer su svi spremni da igraju. U Kataru je bilo katastrofa, sedam-osam igrača je bilo povređeno. 

Foto: Republika

Republika u Nemačkoj

Tokom prvog poluvremena povredu je zaradio Filip Kostić. Bek Juventusa morao je van igre nakon sudara sa Džudom Belingemom, a selektor ističe da će više detalja biti poznato tek sutra kada bude odrađeno snimanje. 

- Videćemo sutra... Ići će da snimi, može biti da jeste, ne bih voleo da je tako. Osetio je bol u spoljnom delu kolena, mislim da su u pitanju ligamenti, ali ne mogu da pričam sa sigurnošću. Još uvek ne znamo, hladi to mesto. Zaradio je to u duelu sa Belingemom, nesrećno. 

Na kraju se Piksi dotakao činjenice da je Srbija večeras zaigrala sa dva napadača. 

- Održao sam obećanje da ćemo igrati ovoren fudbal i pokušati da postignemo gol, ali mislim da je angažman napadača bio iznad proseka. Borili su se, nije lako igrati protiv Stounsa i ekipe. Sa strane motivacije - čista desetka - istakao je Stojković. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading