HRABRU SRBIJU KOŠTAO LOŠ POČETAK! "ORLOVI" ZASLUŽILI REMI I UČINILI NACIJU PONOSNOM: Englezi slave Belingema i nose tri boda

Autor:

Sport

16.06.2024

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je na otvaranju Evropskog prvenstva od Engleske minimalnim rezultatom - 1:0 (1:0).

HRABRU SRBIJU KOŠTAO LOŠ POČETAK! "ORLOVI" ZASLUŽILI REMI I UČINILI NACIJU PONOSNOM: Englezi slave Belingema i nose tri boda

Foto: www.profimedia.rs

SRBIJA - ENGLESKA 0:1 (0:1)

'13 Belingem

Bojažljivo je ušla Srbija u prvo poluvreme, što je, ispostaviće se, kasnije debelo koštalo. Odmah se videlo da je Piksi rekao igračima da predaju kontrolu utakmice Englezima, što je i bilo za očekivati. I nije to tako loše izgledalo na startu, ali je falilo malo više hrabrosti,
a i sreće. Pritiskali su Englezi bez prave šanse, a onda je Saka probio po desnoj strani i nakon što je lopta nezgodno odskočila pravo na glavu Belingemu, Realovoj superzvezdi nije bilo teško da je u punom naletu sprovede u mrežu za rano vođstvo "Gordog albiona"


Izgledalo je tada kao da su sve nade već izgubljene, da je Srbija već "odsvirala" svoje, ali su naši reprezentativci tada pokazali karakter, tačnije, da potpuno preokrenu tok meča. Šamar Engleskog veznjaka razbudio je "orlove" koji su zaigrali dosta bolje i sa više samopouzdanja sredinom prvog poluvremena. Počelo je Mitrovićevim pokušajem koji je prozujao pored gola Pikforda posle dobrog presinga u napadu. Od tada je i lopta bivala više u nogama naših igrača, ali nažalost do ozbiljnije prilike pre odlaska na pauzu nismo došli, pa su, ubrzo nakon što je Mladenović prinudno zamenio povređenog Kostića, obe ekipe otišle u svlačionicu.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Piksi i Sautgejt

Početak drugog dela bio je primer kako je naša selekcija trebalo da počne i prvi, a i kako generalno treba da izgledamo i protiv Slovenije i protiv Danske. Sa igrom kao u drugom poluvremenu imamo čemu da se nadamo na ovom prvenstvu. Maltene je postojao samo

jedan tim na terenu. Englezi dugo praktično nisu mogli da priđu šesnaestercu Rajkovića, dok je Srbiji u igri nedostajalo samo - mirnoće u završnici. Mladenović je od ulaska sa klupe uneo sjajnu energiju i u dva navrata je mogao da se proslavi kada mu je prvo malo
nedostajalo da matira Pikforda, a potom i da uposli Mitrovića da učini isto.
Republika

Foto: www.profimedia.rs

Trenutak kada je Mladenović ušao, a Kostić zaplakao zbog povrede

U tim momentima "Gordi Albion" nije mogao ništa da uradi na polovini Srbije, Pavlović i Milenković su "hapsili" Kejna i Saku i sjajno iznosili loptu ka napred, a onda su ušli i Tadić
i Jović koji su imali još jednu zlatnu priliku, ali se napadač Milana nije dovoljno dobro snašao u završnici pa je još jedna nada otišla u vazduh. Nastavili su "orlovi" da pokušavaju, ali se meč sve više bližio kraju, pa je bilo sve manje snage za izjednačenje.
Tada je i Kejn propustio kolosalnu šansu da kazni sve promašaje Srbije kada mu je maestralno udarac odbranio Rajković. Poslednji put je publiku i Pikforda dobro razmrdao Vlahović neverovatnim udarcem koji je golman Engleske uspeo da skrene u korner nažalost. Ostaje velika žal za izgubljenim, ali nema očajavanja.

Priliku da ponovo pružimo ovakvu partiju, ali je i krunišemo pogotkom, imaćemo 20. juna kada ćemo u Minhenu odigrati najvažniji meč u grupi protiv Slovenije od 15 časova.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

89. minut - Sergej je sada strašno šutirao i lopta je prozujala pored gola Engleske!

82. minut - Auh, kakav udarac Vlahovića! Iz teške pozicije, kada niko to nije očekivao, napadač Juventusa je dobro razmrdao Pikforda, a i publiku šutiravši malo iznad prečke gola Engleske. Kakva šteta što nismo izjednačili...

77. minut - Mnogo sreće za Srbiju sada. Umalo da Kejn kazni sve promašaje "orlova", ali se isprečio Rajković i fenomenalnom intervencijom skrenuo udarac engleskog napadača u okvir gola.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kejn u prilici

71. minut - I dalje traje pritisak Srbije. Pikford je panično izbio loptu, ali treba biti oprezan i skoncentrisan do kraja.

65. minut - AJAO KAKVA PRILIKA! Tadić se fenomenalno snašao i zadržao loptu, te odložio do Jovića koji nije bio dovoljno koncentrisan da je adekvatno primi i sprovede u mrežu! Ovo je već mnogo neiskorišćenih šansi protiv selekcije kakva je Engleska...

61. minut - Lukić i Mitrović su otišli na klupu, Jović i Tadić su na terenu. 'Ajmo momci!

59. minut - KAKVA ŠANSA ZA SRBIJU! Mladenović sjajno igra od kad je ušao i sada je centrirao za Mitrovića koga je sa leđa odgurnuo Tripije! Orsato ipak kaže da od penala nema ništa, kakva šteta!

58. minut - Mora se napomenuti da je Kejn imao svega DVA dodira sa loptom u prvom poluvremenu, dok ni u drugom nije ništa ubedljiviji. "Zaključavaju" ga naši defanzivci.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Navijačice Srbije na tribinama

53. minut - NEEE! Vlahović je sjajno primio loptu i centrirao za Mladenovića kome je malo nedostajalo da je zahvati bolje i sprovede u gol! U nastavku akcije Mitrović je pogrešio, ali stisli smo Engleze!

48. minut - Mnogo bolji ulazak Srbije u drugo poluvreme nego u prvo! Trebao nam je ovakav pristup od početka meča - mnogo hrabrije i sigurnije igraju "orlovi".

46. minut - Gudelj je ostao u svlačionici, umesto njega na terenu je Ilić.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43. minut - Nažalost, Filip Kostić zbog povrede ne može da nastavi meč i umesto njega je prinudno ušao Filip Mladenović.

39. minut - Gudelj je po proceni Orsata oštro startovao nad Belingemom, dovoljno da prvi dobije žuti karton.

33. minut - Opasan centaršut Živkovića, ali su očistili to Englezi iz svog peterca! Bore se "orlovi" koliko mogu u ovim momentima

20. minut - Prva dobra prilika za Srbiju! Razbudio je primljen gol "orlove" pa su iz dobrog presinga stvorili prvu bolju šansu. Ukradena je lopta Arnoldu nakon čega je Mitrović šutirao malo pored gola Engleza.

 

 

13. minut - GOL! Engleska vodi 1:0! Kakva nesrećna okolnost! Saka je centrirao, a posle odbitka na loptu je natrčao Belingem i sproveo je glavom u mrežu. Uz malo sreće Englezi su poveli, ali ne može se reći nezasluženo... Loš početak.

5. minut - Potpuna dominacija Engleza na terenu za sada, ali "orlovi" se organizovano brane.

MEČ JE POČEO!

 

 

PRE UTAKMICE

20:54 - Igrači su na terenu, slede himne i početak spektakla

20:39 - Novak Đoković se obratio putem video bima našim fudbalerima i poželeo im sreću večeras.

20:19 - "Marš na Drinu" zagrmeo je na Šalke Areni prilikom izlaska "orlova" na teren.

20:15 - Ono što je interesantno jeste da se Piksi odlučio za Rajkovića na golu umesto Vanje. Trebalo bi da formacija glasi 3-4-1-2 sa Sergejem iza Mitrovića i Vlahovića. Živković i Kostić će morati mnogo da trče večeras.

20:00 - Poznati su sastavi!

SRBIJA: Rajković, Vejković, Milenković, Pavlović, Gudelj, Lukić, S. Milinković Savić, Živković, Kostić, Vlahović, Mitrović (kapiten).

ENGLESKA: Pikford, Voker, Stouns, Guehi, Tripije,  Rajs, Aleksander Arnold,  Saka, Belingem, Foden, Kejn (kapiten).

19:51 - Gotova je prva utakmica naše Grupe C - Slovenija i Danska su remizirale 1:1! Videćemo kako će se taj rezultat odnositi na našu ekipu.

19:39 - Legendarni Alan Širer je ekskluzivno za Republiku prognozirao da Srbija nema šanse da iznenadi Englesku večeras.

Republika

Foto: Republika

Republika sa Alanom Širerom

19:24 - Upravo se igra meč druge dve selekcije iz naše grupe - Danske i Slovenije, a rezultat u 69. minutu je 1:0 u korist Skandinavaca.

19:00 - Navijači su od podneva spremni za spektakl na "Veltins" Areni. Na trgu Gelzenkirhena se već od 12 časova igralo kolo, pevale tradicionalne pesme, nosila srpska nošnja...

 

 

UVOD

Konačno! Posle dugo iščekivanja Srbija će odigrati istorijski duel sa Engleskom na Evropskom prvenstvu nakon 24 godine bez nastupa na šampionatima "Starog kontinenta".

Morala je naša nacija da čeka sve do Nemačke ne bi li obezbedila plasman na kontinentalnu smotru, a to je uradila tako što je izašla kao drugoplasirana iz grupe sa Mađarskom, Litvanijom, Bugarskom i Crnom Gorom. 

 

 

Ipak, žreb ju je spojio sa nimalo lakim rivalima. Srbija je smeštena u Grupu C gde će se suočiti sa jakim protivnicima - Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvi pomenuti meč "orlovi" igraju protiv "Gordog Albiona" u Gelzenkirhenu, na stadionu Šalkea, večeras sa početkom od 21 sat. Druga utakmica, Srbija – Slovenija, igra se 20. juna u Minhenu, dok se treći meč, Srbija – Danska, odigrava takođe u Minhenu, na stadionu Alijanc Arena, 25. juna.

"Orlovi" su igrali dva pripremna meča pred dolazak u Nemačku i imali su polovičan učinak - pobeđena je Švedska sa ubedljivih 3:0, dok se u Austriji posle nesrećnog starta dogodio poraz od 2:1.

Sa druge strane, kod Engleza situacija je daleko od dobrog. Javnost na "ostrvu" je skeptična po pitanju svog nacionalnog tima od poraza na generalci pred EVRO od Islanda (1:0). U Sautgejta su odavno počeli da sumnjaju, međutim, jednostavno nema sumnje koliki kvalitet poseduje ova reprezentacija.

Republika

Foto: Republika

 

Kada je reč o igračkom kadru, svi konkurišu za ovaj duel. Prema saznanjima našeg izveštača, sastav "orlova" za premijerni duel protiv Engleske biće sledeći: V.Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Gudelj, S. Milinković Savić, Tadić, Mladenović - Vlahović, Mitrović.

Videćemo kako će to izgledati kada se budu pojavili i zvanični sastavi.

Kada je u pitanju prenos velikog duela, cela Srbija moći će da gleda spektakl pošto će se utakmica prikazivati na kanalu RTS1, kao i na Arena sport Premijum 1.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Marjana

22.06.2024 12:52

Ove mamlaze od fudbalera dižete u nebesa a pojma nemaju. Zadnji su breee! Goveda obična, em neznaju da igraju, em se ne trude.