EVRO 2024 - GRUPA D: Moćni Francuzi, Holandija kao favorit iz senke, Austrija i Poljska mogu svakom da pomrse konce!

Autor:

Sport

11.06.2024

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiva grupa.

EVRO 2024 - GRUPA D: Moćni Francuzi, Holandija kao favorit iz senke, Austrija i Poljska mogu svakom da pomrse konce!

Foto: www.profimedia.rs

Još tri dana nas deli od početka novog izdanja Evropsko prvenstva u Nemačkoj. Ovaj trenutak svi sa velikim nesrtpljenjem iščekujemo. Počeli smo sa predstavljanjem grupa, a sada je na redu gde se nalaze Holandija, Francuska, Austrija i Poljska. Čini se da su ovde Trikolori apsolutni favotiti, a Lale vrebaju iz senke, dok Austrijanci i Poljaci mogu svakom da pomrse konce.

HOLANDIJA - FAVORIT IZ SENKE, U ODLIČNO RASPOLOŽENJU DOLAZE U NEMAČKU

Reprezentacija Holandije je prošla kroz turbulentan period od Svetskog prvenstva u Brazilu, sa penzionisanjem poznatih fudbalera poput Robina van Persija, Arjena Robena i Veslija Snajdera. Ovi odlasci su ostavili veliku rupu u timu, koji se borio da pronađe svoju formu. Nakon solidnog četvrtfinala i tesnog poraza od Argentine, Ronald Kuman je preuzeo ulogu selektora od čuvenog Luj van Gala.

Od odlaska Van der Sara u penziju, Holandija se suočila sa problemima na poziciji golmana. Iako nisu uvek bili poznati po svojoj golmanskoj snazi, poslednje Svetsko prvenstvo ih je primoralo da se oslone na golmane poput Noperta iz Herevena. Međutim, situacija se sada promenila, sa pojavom tri vrlo talentovana golmana: Džastin Bijlov, Mark Fleken i Bart Verbrugen, koji pružaju Kumanu težak izbor u izboru prvog golmana.

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentacija Holandije

Virdžil van Dajk će predvoditi odbranu Holandije, a Kuman će morati da odluči da li će se opredeliti za formaciju sa tri ili dva štopera. Pored Dajka, tu su i Blind, De Liht, De Vraj i Miki van de Ven, koji će činiti čvrst stub odbrane. Džeremi Frimpong se ističe kao jedan od najboljih opcija za bočnog defanzivca.

U veznom redu dominira mladost, sa igračima poput Frenkija de Jonga, Rajana Gravenberha, Teuna Kopmajnersa i Ćavija Simonsa, jednog od najvećih svetskih talenata. Ova mlada ekipa obećava dinamičnost i kreativnost u sredini terena.

Napad Holandije na ovom prvenstvu kombinuje iskustvo i mladost, sa igračima poput Bergvajna, Depaja, Vegorsta, ali i potencijalno mladim talentima poput Brajana Brobija, Donjela Malena i Kodija Gakpa. Kuman će morati da balansira između ove dve grupe kako bi pronašao najefikasniju napadačku kombinaciju.

FRANCUSKA - JEDNA OD NAJJAČIH EKIPA, PRETENDUJU ZA FINALE

Didije Dešamp, selektor francuske fudbalske reprezentacije, imao je teške odluke pred put u Nemačku ovo leto. Francuska, iako favorit, nije uspela da se istakne na poslednjim velikim takmičenjima, osim osvajanja titule svetskog prvaka 2018. godine u Rusiji. Ove godine, tim se suočava sa izazovima i promenama u sastavu.

Jedna od najznačajnijih promena u timu je odlazak čuvenog Uga Ljorisa, što otvara vrata za Majka Menjana, golmana Milana, da preuzme ulogu prvog čuvara mreže. Sa klupe će ih podržati Alfonso Areola i Brajs Samba.

U odbrani će se istaći mladi štoperi poput Vilijama Salibe i Ibrahime Konatea, dok će bekovske pozicije popuniti Bendžamin Pavar i Teo Ernandez. Sa klupe će im konkurenciju praviti Kunde, Upamekano, Mendi i drugi.

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentacija Francuske

Suspendovani Pol Pogba neće biti deo tima, ali se Engolo Kante neočekivano vratio. Mladi tandem iz Reala, Eduardo Kamavinga i Orelijen Čunameni, kao i Jusuf Fofana, Varen Zair-Emeri i Adrijen Rabio, čineće srce tima na sredini terena.

Najveće izazove Dešamp će imati u napadu, gde će se istaći kapiten Kilijan Embape, koji je nedavno prešao u Real Madrid. Ovo će biti i poslednje takmičenje za Olivijea Žirua, dok će sa klupe pomagati igrači poput Usmana Dembelea, Antoana Grizmana i drugi.

Francuski tim se suočava sa podmlađenim sastavom, što može biti mač sa dve oštrice. Nakon poraza od Argentine u finalu SP-a pre dve godine, Francuzi se moraju izboriti za svoje mesto u finalu kako bi izbegli veliki neuspeh. Očekivanja su visoka, ali tim je spreman da se suoči sa izazovima predstojećeg prvenstva.

POLJSKA - MOGU LI POLJACI DA ISKORISTE VELIKO ISKUSTVO LEVANDOVSKOG?

Poljska reprezentacija je nedavno doživela promene na klupi, sa povratkom domaće opcije na čelu tima. Očekivanja su bila visoka kada je Fernando Santoš preuzeo vođenje tima, ali se završilo neslavno, te su se odlučili za povratak doskorašnjeg selektora juniora, Mikala Probijerza.

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentacija Poljske

Odbrana Poljske je vidno oslabljena zbog odsustva Metija Keša i Jakuba Kivijora usled povreda. Bez njih, tim će se mučiti na bekovskim pozicijama, ali će imati sigurne opcije u vidu štoperskog dvojca Jana Bednareka i Bartoša Berezinskog. Moguće je da će selektor razmišljati o formaciji sa tri štopera u liniji odbrane usled ovih povreda.

Sredina terena je mesto gde leži snaga Poljske, sa najvećom dubinom i širinom tima u vezi. Pjotr Zelinski i Sebastijan Šimanski su igrači koji se ističu, dok tu su i mladi Jakub Moder i Nikola Zalevski. Selektor će imati i iskusne opcije sa klupe u vidu Frankovskog i Grosickog.

U napadu, Poljska se oslanja na svog udarnog igrača Roberta Levandovskog, dok će sa klupe dobiti podršku od Krištofa Pjateka. Međutim, reprezentaciju je pogodila velika šteta pred EURO jer će Arkadijuš Milik propustiti prvenstvo zbog povrede kolena.

AUSTRIJA - NEZGODAN PROTIVNIK, SVAKOM MOŽE DA POMRSI KONCE

Austrija se sprema za EVRO pod vođstvom selektora Ralfa Ragnika, čoveka koji je uneo pravi nemački fudbalski DNK u ovu reprezentaciju. Iako Austrijanci nisu imali zapažen rezultat na prethodnim takmičenjima, ova ekipa izgleda kao prava mašinerija spremna da iznenadi mnoge. Kvalifikacije su prošli lako, a u prijateljskim utakmicama kao domine su pali timovi poput Nemačke, Slovačke, Turske i Srbije.

Iako su Austrijanci pokazali snagu na terenu, na poziciji golmana se suočavaju sa izazovima. Sa samo dve domaće opcije, Lavalom i Hedlom, prva opcija bi mogao biti Penc, golman Leverkuzena na pozajmici u Brondbijiu, koji je čak branio protiv Srbije.

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentacija Austrije

Kapiten tima i stub odbrane, David Alaba, neće imati priliku da zaigra zbog povrede, dok se bivši reprezentativac Aleksandar Dragović takođe neće naći u timu. Ipak, na poziciji štopera, Austrijanci mogu računati na Kevin Dansa i Stefana Poša, dok će bekovske pozicije biti pokrivene od strane Vebera i Lainera.

Vezni red reprezentacije Austrije obiluje inteligentnim i veštim fudbalerima, među kojima se ističu Konrad Laimer, Marcel Sabicer, Florijan Grilič, Kristof Baumgartner i mladi Nikolas Sivald, koji bi mogao da bude jedan od najboljih mladih igrača ovogodišnjeg turnira.

Napad reprezentacije predvodi iskusni kapiten Marko Arnautović, koji će biti podržan od strane Mikel Gregoriča i mladog Patrika Vimer, igrača koji može pokriti više pozicija na terenu.

PROGNOZA GRUPE

1. Francuska 2-0-1 6

2. Holandija 1-2-0 5

3. Austrija 1-1-1 4

4. Poljska 0-1-2 1

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading