ITALIJA NA SVOJ NAČIN DOBILA UTAKMICU: ''Azuri'' trijumfom protiv Albanije počeli odbranu titule! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.06.2024

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italija rutisnki.

ITALIJA NA SVOJ NAČIN DOBILA UTAKMICU: ''Azuri'' trijumfom protiv Albanije počeli odbranu titule! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentacije Italije i Albanije odmerili su snage u okviru prvog kola grupe B Evropskog prvenstva u Dortmundu od 21.00 čas. Aktuelni šampion starog kontinenta odneo je pobedu rezultatom 2:1 i na odličan način započeli odbranu titule. Strelci za ''azure'' bili su Alesnadro Bastoni u 13. i Nikolo Barela u 17. minutu. Sa druge strane, za Albance je pogodio Nedim Bajrami u 23. sekundi meča.

Odmah na početku susreta usledio je veliki šok za Italijane. Albanija je došla do vođstva u 23. sekundi meča preko Bajramija, nakon velike greške nakon lošeg izvedenog auta od strane Dimarka. To je bio najbrži pogodak u istoriji Evropskih prvenstava.

Nakon ove situaicje, izabranici Lućana Spaletija su dodali gas i preuzeli totalnu inicijativu na terenu. Već u 11. minutu, akutelni evropski šampion je došao do izjednačenja. Nakon kornera koji je izveo Dimarko i krakte kombinacije sa Pelegrinijem, kapiten Rome je uputio centaršut u šesnaesterac, a tamo se našao Bastoni koji je glavom smestio loptu u mrežu.

Ekspresni prekorekt za Italijane doneo je Barela, koji je nakon odbijene lopte na fenomenalan načim šutirao i bombom doveo ''azure'' u vođstvo. Italijani su držali sve u svojim rukama, kontrolisali dešavanja na terena, a potom su i smanjili intezitet igre i uglavnom se poigravali sa protivnikom. 

Italijani su mogli do još veće vođstva u 33. minutu. Žoržrinjo je proigrao Fatezija koji se našao u odličnoj prilici, pokušao da lobuje golmana Albanije, ali je Štrakosa odbranio i loptu odbio u stativu. Golman Albanije se ponovo istakao u 40. minutu kada je Skamaka na centaršut Pelegrinija šutirao glavom, ali se Štrakosa ponovo odbranio. U finišu prvog dela Italija je imala, moglo bi se reći uigranu akciju. Lopta je došla do Kijeze koji je na prvu uputio centaršut, Pelegrini je loše zahvatio, a isto se dogodilo Skamaki koji je glavom šutirao pored gola.

U drugom delu Italijani su umrtvili utakmicu i igrali onako kako njima odgovara, konotrolisali su utakmicu i imali sve u svojim rukama. Drugo poluvreme nije bilo interesantno kao prvo i bilo je bez uzbuđenja. Kijeza je u 49. minutu probio, hteo da proigra Dimarka, ali on nije lepo zahvatio loptu. Nastavili su ''azuri'' da diriguju stvari na terenu, nisu se previše zamarali. Potom su Italijani imali priliku u 60. minutu. Kijeza se izborio za poziciju za šut, uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored stative.

TOK MEČA:

 

 

 

 

Drugo poluvreme:

80. minut - Dimarko je probio po sredini, oprobao svoj šut sa distance, ali je golman Albanije uspeo da uhvati loptu.

69. minut - Albanci su imali priliku posle dužeg vremena, šutirao je Aslani, međutim, udarac fudbalera Intera nije bio dovoljno precizan.

67. minut - Odlična prilika, Dimarko je centrirao Di Lorenco šutirao glavom, ali je njegov udarac blokiran.

60. minut - Odlična šansa za Italijane. Kijeza se izborio za poziciju za šut, uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored stative.

49. minut - Pritisak Italijana, Kijeza je probio po desnoj strani, centrirao, ali Dimarko nije dobro zahvatio loptu. Nastavljaju ''azuri'' sa sjajnom igrom.

Prvo poluvreme:

45. minut - Fenomenalna akcija Italije. Lopta je došla do Kijeze koji je iz prve uputio centaršut u kazneni prostor, a Pelegrini je loše zahvalio loptu, međutim, isto je uradio i Skamaka koji glavom šutirao pored gola.

40. minut - Pelegrini je spustio glavom loptu do Skamake, a on šutirao, međutim, golman Albanije je ponovo sjajno intervenisao.

33. minut - Sjajanu šansu su imali Italijani. Žoržrinjo je proigrao Fatezija koji se našao u odličnoj prilici, pokušao da lobuje golmana Albanije, ali je Štrakosa odbranio i loptu odbio u stativu.

27. minut - Italijani su preuzeli sve u svojim rukama, diktiraju tempo igre i poigravaju se sa protivnikom.

17. minut - GOL! - Italija preokreće protiv Albanije, a pogodak je postigao Nikolo Barela na prelep način.

 

11. minut - GOL! Nakon kornera gde su kombinovali Dimarko i Pelegrinija i centaršuta kapitena Rome, Bastoni postiže pogodak glavom.

 

8. minut - Dobar napad Albanije, Broja je probio, dodao do Asanija čiji je šut blokiran. Prvi udarac iz ugla. Aslani je centrirao , Žoržinjo izbio za još jedan korner.

 

1. minut - GOL!  Kakav ŠOK u Dortmundu! Pogrešili su Italijani pri izvođenju auta, Bajrami je prihvatio loptu u kaznenom prostoru protivnika i matirao Donarumu!

SASTAVI:

Italija: Donaruma – Di Lorenco, Dimarko, Bastoni, Kalafiori – Žoržinjo, Barela, Pelegrini, Fratezi, Kijeza – Skamaka

Albanija: Strakoša – Mitaj, Ajeti, Đimsiti, Hisaj – Bajrami, Ramadani, Aslani – Seferi, Broja, Asani

Meč između Italije i Albanije zakazan je za 21 sat u Dortmundu, obećavajući uzbudljiv fudbalski spektakl. Selekcija Italije, pod vođstvom Lućana Spaletija, smatra se apsolutnim favoritom ovog susreta, te se očekuje da će pružiti jak otpor protivnicima.

S druge strane, reprezentacija Albanije će pokušati da ostvari iznenađenje u "grupi smrti", gde se nalaze i Hrvatska i Španija, što dodatno naglašava težinu njihovog takmičenja. Pre meča, albanski navijači su okupirali Dortmund, stvarajući sliku haosa na ulicama grada. Njihovu uvertiru pred meč obeležilo je skandalozno ponašanje, uključujući nošenje zastava UČK, skandiranje pogrdnih parola prema Srbiji, kao i sukobe sa pristalicama Italije.

Italija i Albanija se suočavaju sa značajnim očekivanjima i izazovima uoči ovog susreta, a svet fudbala sa nestrpljenjem iščekuje ishod njihovog duela na Evropskom prvenstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading