ŠTA STE VI RADILI 16 GODINA?: Lamin Jamal postao najmlađi igrač koji je igrao na Evropskom prvenstvu!

Autor:

Sport

15.06.2024

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva čast i privilegija.

ŠTA STE VI RADILI 16 GODINA?: Lamin Jamal postao najmlađi igrač koji je igrao na Evropskom prvenstvu!

Foto: www.profimedia.rs

Lamin Jamal

U toku utakmice između Španije i Hrvatske, na Evropskom prvenstvu, oboren je jedan značajan rekord. Selektor ''furije'', Luis de la Fuente, odlučio je da uvrsti Lamina Jamala u prvih 11, čime je Jamal postao najmlađi igrač ikada na Evropskim prvenstvima. Sa samo 16 godina i 338 dana, Jamal je započeo utakmicu protiv Hrvatske, nadmašivši prethodnog rekordera, Poljaka Kaspera Kozlovskog, koji je imao 17 godina i 246 dana kada je igrao protiv Španije 2021. godine.

Lamin Jamal je svojom pojavom na terenu skrenuo pažnju na sebe i postao tema brojnih sportskih diskusija. Sa samo 16 godina, ovaj mladi fudbaler već ostvaruje značajan uspeh, postavši deo istorije Evropskih prvenstava. Njegova pojava na terenu izazvala je oduševljenje navijača širom sveta, a mnogi su već počeli da predviđaju sjajnu karijeru za ovog mladog talenta.

Najmlađi igrač na Evropskim prvenstvima postao je ne samo sportska vest već i predmet interesovanja široke javnosti. Lamin Jamal je svojom pojavom na terenu privukao pažnju kako ljubitelja fudbala, tako i medija, koji su istakli značaj ovog događaja za budućnost fudbala i identifikovanje novih talenata širom Evrope.

Jamal i u Barseloni ima veoma važnu ulogu i tim bez njegovih partija nije isti. Fantastičnim partijama u velikoj meri doprinosi svom timu. On je prošle sezone za Katalonce upisao 50 nastupa i postigao sedam golova. Pitanje je da li ovaj talentovani fudbaler može da nasledi Mesija i postane jedan od najboljih igrača današnjice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading